Killer Elite (2011)

May the Best Man Live

Actiester Jason Statham in een 'waargebeurd' verhaal. Het moet niet gekker worden.
play

5,8 details

  • 116 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Australië
  • Verenigd Koninkrijk
116 Min Verenigde Staten

Danny (Statham) is een ex-Navy Seal die serieus in de problemen komt als Hunter (De Niro), zijn beste vriend en mentor wordt ontvoerd in opdracht van een Arabische sjeik. Die laatste dwingt Danny een moord te plegen. Doet hij dat niet, dan sterft Hunter een ongetwijfeld pijnlijke en tragische dood.

Alt titel
The Killer Elite
Regie
Gary McKendry
Cast
Jason Statham, Robert De Niro, Clive Owen, Ben Mendelsohn, Dominic Purcell, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Yvonne Strahovski, Matthew Nable, Aden Young, Firass Dirani, Bille Brown, Lachy Hulme, Nick Tate, Stewart Morritt, David Whiteley.
Budget
$ 66.000.000
Opbrengst
$ 57.777.106
Release
23.09.2011
Release NL
24.11.2011
Release DVD
06.03.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Gary McKendry | Cast: Jason Statham (Danny), Clive Owen (Spike), Robert De Niro (Hunter), Dominic Purcell (Davies), Yvonne Strahovski (Anne), e.a. | Speelduur: 116 minuten | Jaar: 2011

Als eersteklas hitman Danny na een aantal spectaculaire moorden in de openingsscène gewetensbezwaren krijgt, hangt hij zijn volautomatische wapens aan de wilgen. Maar wie kan zich een film herinneren waarin een hitman die met pensioen ging ook daadwerkelijk gepensioneerd bleef? Dat gebeurt niet, en zeker niet als die hitman Jason Statham heet. Eens een hitman, altijd een hitman. En eens Jason Statham? Juist: altijd Jason Statham.

Statham is Danny, die samen met zijn partner Hunter (Robert De Niro in een rol waarin hij perfect de gelegenheid krijgt te laten zien wat voor luie acteur hij tegenwoordig is) tot de beste killers ter wereld behoort. Gelukkig wordt het pensioen van Danny al snel ruw verstoord als Hunter gekidnapt blijkt door een sjeik in ballingschap. Drie van de vier zoons van de sjeik zijn vermoord en Hunter heeft gefaald in zijn missie om de familie te wreken. De opdracht voor Danny is simpel: ontfutsel de moordenaars (allen voormalig lid van het onaantastbare Britse elitekorps Special Air Service) een bekentenis op video en vermoord ze zodat het lijkt op een ongeluk.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Killer Elite Nieuwsberichten

Laatste reacties

MovieMazzter

"...ik vond deze film echt reuze meevallen en ga niet mee in de slechte beoordelingen op andere sites. d......"

Glennekeeeee

"...Het lijkt een standaardactiefilmpje maar het einde doet net iets meer dan zo een standaard actiefilm......"

Tarkus

"...Redelijk goede actiefilm met een goede Jason Statham, maar met een mindere Clive Owen. Ook Robert De......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Killer Elite

acties