Mine vaganti (2010)

6,7 details

  • 110 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Romantiek
  • Italië
110 Min Italië

Tommaso keert na zijn studie terug naar Salento. Hij is eindelijk klaar om zijn familie onder ogen te komen en zijn grote geheim te onthullen: hij is homoseksueel. Maar net als hij zijn moed heeft verzameld, is zijn broer hem te snel af met zijn eigen onthulling en wordt hij het zwarte schaap van de familie.

Alt titel
Loose Cannons
Regie
Ferzan Özpetek
Cast
Riccardo Scamarcio, Nicole Grimaudo, Ennio Fantastichini, Elena Sofia Ricci, Alessandro Preziosi, Daniele Pecci, Ilaria Occhini, Bianca Nappi, Lunetta Savino, Giorgio Marchesi, Carolina Crescentini, Paola Minaccioni, Massimiliano Gallo, Emanuela Gabrieli, Matteo Taranto.
Budget
$ 7.000.000
Opbrengst
$ 8.220.215
Release
12.03.2010
Release NL
19.05.2011
Release DVD
16.08.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Ferzan Ozpetek | Cast: Riccardo Scamarcio (Tomasso Cantone), Nicole Grimaudo (Alba Brunetti), Alessandro Preziosi (Antonio Cantone), Ennio Fantastichini (Vincenzo Cantone), Lunetta Savino (Stefania Cantone) e.a.| Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2010

Ten tijde van het Romeinse Rijk was homoseksualiteit in Italië zo alledaags dat de Romeinen er in het Latijn niet eens een eigen woord voor hadden. Echter, sinds in dit land een stevige rooms-katholieke wind is gaan waaien, is de tolerantie (of eigenlijk onverschilligheid) die de oude Romeinen voor homoseksualiteit hadden steeds meer gesmoord in machismo en conservatieve waarden, waardoor Italië vandaag de dag te boek staat als een van de minst prettige landen in de westerse wereld om uit de kast te komen. Mine Vaganti verkent op een prettig komische wijze hoe conservatieve familiewaarden en een homoseksuele levensstijl elkaar behoorlijk in de weg kunnen zitten.

Tomasso is de jongste telg uit een conservatieve Italiaanse familie die al enkele decennia een grote speler is in de pasta-industrie. Zoals de traditie voorschrijft, is het de bedoeling dat Tomasso en zijn oudere broer beiden komen te werken in het familiebedrijf en dit op zekere termijn over zullen nemen. De ingetogen Tomasso zit daar niet bepaald op te wachten en denkt een uitweg te hebben gevonden door tijdens een familiediner uit te komen voor zijn homoseksualiteit, die hij tot nu toe steeds voor zijn conservatieve familieleden verborgen heeft gehouden. Tomasso kent zijn familie (en zijn vader in het bijzonder) goed genoeg om te weten dat deze coming-out zal betekenen dat de familie alle banden met hem zal verbreken, wat hem zal ontslaan van zijn familiale verplichtingen waardoor hij zich kan richten op zijn ambitie professioneel schrijver te worden.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Mine vaganti

acties