Films over de liefde zijn misschien niet erg origineel, maar de bijzonder stijlvolle manier waarop het thema in deze film in beeld wordt gebracht is dat wel.
play

6,9 details

  • 101 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Canada
101 Min Canada

De film schetst het verhaal van Francis (Xavier Dolan) en Marie (Monica Chokri). Beiden worden verliefd op Nicolas (Niels Schneider). Net zoals de vriendschap tussen de drie groeit, zo groeit ook de obsessie van Francis en Marie voor Nicolas. Daarbij komt dat zowel Francis als Marie het gedrag van Nicolas verschillend interpreteren, omdat ze zich bemind voelen.

Alt titel
Heartbeats
Regie
Xavier Dolan-Tadros
Cast
Xavier Dolan-Tadros, Anne Dorval, Louis Garrel, Niels Schneider, Monia Chokri, Patricia Tulasne, Perrette Souplex, Marie-Christine Cormier, Magalie Lépine Blondeau, Benoît McGinnis, Bénédicte Décary, Anne-Élisabeth Bossé, Olivier Morin, Éric Bruneau, Anthony Huneault, Gabriel Lessard, François-Xavier Dufour, François Bernier.
Release
16.05.2010
Release NL
27.01.2011
Release DVD
17.05.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Xavier Dolan | Cast: Monia Chokri (Marie), Xavier Dolan (Francis), Niels Schneider (Nicolas), Anne Dorval (Désirée), e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2010

Als je op twintigjarige leeftijd een dermate succesvol filmdebuut maakt als Xavier Dolan deed met J’Ai Tué Ma Mère, is het duidelijk dat we met een bijzonder talent te maken hebben. Amper een jaar nadat zijn debuut in de Nederlandse bioscopen te zien was, staat de opvolger alweer klaar: Les Amours Imaginaires, een film over verliefdheid en alles wat daarbij komt kijken. Dat is misschien geen heel origineel thema, maar de bijzonder stijlvolle manier waarop Dolan het in beeld brengt is zo uniek dat niemand zich daar een moment aan hoeft te storen.

Dolan, die ook het scenario schreef, vertelt in Les Amours Imaginaires het verhaal van twee goede vrienden, Marie en Francis. Hun vriendschap wordt danig op de proef gesteld als ze vallen voor dezelfde jongen, Nicolas. De twee vrienden doen er alles aan om elkaars succes bij Nicolas te dwarsbomen, maar hebben niet door dat Nicolas hen op heel handige wijze manipuleert en er vooral van geniet dat er zo hartstochtelijk om hem gevochten wordt.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Les amours imaginaires

acties