Restless (2011)

Who do you live for?

De acteurs blinken uit in een film die weinig fout doet, maar zich niet onderscheidt.
play

5,8 details

  • 91 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
91 Min Verenigde Staten

De terminaal zieke Annabel (Mia Wasikowska) wordt verliefd wordt op een jongen, die ervan houdt om zoveel mogelijk begrafenissen bij te wonen. Deze jongen heeft ook een vriend, die alleen hij maar ziet; de geest van een Japanse kamikazepiloot uit de Tweede Wereldoorlog.

Regie
Gus Van Sant
Cast
Mia Wasikowska, Chin Han, Jane Adams, Ryo Kase, Schuyler Fisk, Lusia Strus, Henry Hopper, Jhon Goodwin, Paul Parson, Kelleen Crawford, Christopher D. Harder, William J. Eggleston, Morgan Lee, Thomas Lauderdale, Kenneth L. Peterson.
Budget
$ 8.000.000
Opbrengst
$ 163.265
Release
16.09.2011
Release NL
20.10.2011
Release DVD
07.02.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Gus Van Sant | Cast: | Henry Hopper (Enoch Brae), Mia Wasikowska (Annabel Cotton), Ryo Kase (Hiroshi Takahashi), Schuyler Fisk (Elizabeth Cotton), e.a. Speelduur: 91 minuten | Jaar: 2011

De dood fascineert de mens al sinds hij erover kan denken. Onze levens zijn eindig, een feit dat ons verenigt in al onze sterfelijkheid. De filmindustrie maakt dan ook al jaren dankbaar gebruik van het onderwerp. Is het niet Jack Skellington die kerst verpest, dan is het wel het jongetje dat als enige Bruce Willis kan zien. De laatste tijd komt de fascinatie voor de dood voornamelijk tot uitdrukking in vampiers, de ‘ondoden’, hetgeen sommigen tot onvrede stelt. Gelukkig voor hen besloot Gus Van Sant dat het tijd was voor een film waarin het onderwerp van een serieuzere kant wordt belicht. Om precies te zijn door de ogen van Enoch en Annabel, de twee hoofdpersonages uit Restless.

Schoolverlater Enoch bezigt zichzelf met het bezoeken van begrafenissen van onbekenden. Op één van zijn uitstapjes ontmoet hij de excentrieke Annabel, die onmiddellijk geïntrigeerd is door de vreemde begrafeniscrasher. Ze vertelt hem dat ze in een ziekenhuis werkt, maar lijkt niet alles over zichzelf kwijt te willen. De twee worden steeds closer, hetgeen Enoch ertoe brengt Annabel over de Japanse geest te vertellen die hem overal volgt. Alles lijkt koek en ei tot Annabel met een schokkende bekentenis komt die hun opbloeiende liefde sterk onder druk zet.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Restless Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Restless

acties