6,0 details

  • 95 Min
  • Duitsland
95 Min
Duitsland

De vroegwijze veertienjarige Stevie worstelt continu met de onberekenbare parameters van het buitensporige leven van haar ouders. Als het gezin naar een Duits provinciaal stadje verhuist, hoopt het meisje dat ze eindelijk een normaal en geregeld gezinsleven kan hebben. Om haar hoop kracht bij te zetten, pretendeert ze in haar nieuwe woonplaats een degelijke diplomatendochter te zijn. Maar een nieuwe werkelijkheid laat zich niet afdwingen, en al snel wordt duidelijk dat haar ouders wederom in illegale zaken zijn gegaan om hun geldverslindende levensstijl te kunnen financieren. Langzaam maar zeker loopt alles uit de hand. Hoe meer het ouderlijk huis gevuld raakt met vrienden en handlangers van haar ouders, hoe meer Stevie gedwongen wordt toch haar eigen pad te volgen.

Regie
Pia Marais
Cast
Birol Ünel, Georg Friedrich, Johanna Gastdorf, Joana Preiss, Dieudonné Kabongo, Laura Henschel, Ceci Schmitz-Chuh, Pascale Schiller, Joseph Malerba, Dominique Wegner, Jan Litzinger, Jakob Gillmann.
Release
08.02.2007
Release DVD
15.03.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Pia Marais | Cast: Birol Ünel, Pascale Schiller, Céci Chuh e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2007

"Ik ben zo ontzettend blij, ik geloof dat ik ga huilen," stamelde Pia Marais gisteravond tijdens de uitreiking van de Tiger Award voor haar debuutfilm Die Unerzogenen. Met de award krijgt de in Zuid-Afrika geboren, en gedeeltelijk in Zweden en Spanje opgegroeide Marais een bedrag van 10.000 euro, een televisie-uitzending van haar film op de VPRO en een tour langs de Nederlandse filmhuizen.

Stevie is een veertienjarig meisje met vieze nagels. Naar school gaat ze al een tijdje niet meer en veel druk om die draad weer op te pikken is er niet, want van haar moeder mag ze alles doen wat ze zelf wil. Haar Portugese vader Axel komt aan het begin van Die Unerzogenen na vijftien maanden uit de gevangenis, maar dealt er direct weer lustig op los. Met een groep drinkende en drugsgebruikende nietsnutten bewonen ze een gekraakte villa, waar ’s ochtends vroeg als ontbijt een biertje en een peuk worden genuttigd.

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Die Unerzogenen

acties