Les petits mouchoirs (2010)

The one thing friends can't escape is a few home truths.

Liefhebbers van de Franse cinema mogen deze fraaie ensemblefilm, met onder meer een stralende Marion Cotillard, absoluut niet aan zich voorbij laten gaan.
play

6,7 details

  • 154 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Frankrijk
154 Min Frankrijk

Ieder jaar nodigen de rijke restauranthouder Max en zijn vrouw Véro hun vriendengroep uit om in hun prachtige strandhuis het begin van de vakantie te vieren. Maar dit jaar, voordat ze vanuit Parijs vertrekken, raakt hun vriend Ludo gewond bij een ongeluk. Dit brengt een kettingreactie aan emotionele uitbarstingen teweeg. Het masker gaat af en de vrienden laten voor het eerst zien wie ze echt zijn. Vriendschappen, liefdes en zekerheden worden op de proef gesteld en hun leven komt op losse schroeven te staan.

Alt titel
Little White Lies
Regie
Guillaume Canet
Cast
Marion Cotillard, François Cluzet, Jean Dujardin, Benoît Magimel, Laurent Lafitte, Gilles Lellouche, Pascale Arbillot, Valérie Bonneton, Anne Marivin, Louise Monot, Mathieu Chedid, Joël Dupuch, Maxim Nucci, Néo Broca, Hocine Mérabet.
Release
20.10.2010
Release NL
13.01.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Guillaume Canet | Cast: François Cluzet (Max), Marion Cotillard (Marie), Benoît Magimel (Vincent Ribaud), Gilles Lellouche (Éric), e.a. | Speelduur: 153 minuten | Jaar: 2010

Een groep vrienden die van de grote stad naar de kust trekt om een paar weken vakantie te vieren. Het is een uitgangspunt dat, weliswaar in verschillende vormen, al sinds The Big Chill uit 1983 populair is gebleken onder filmmakers over de hele wereld. Vorig jaar zagen we bijvoorbeeld nog het Iraanse About Elly, waarin ook de onderlinge relaties binnen een vriendengroep op scherp worden gezet tijdens een vakantie. De Franse regisseur Guillaume Canet neemt ditzelfde uitgangspunt, maar levert mede door een geniale cast een gedenkwaardiger film af.

Guillaume Canet is met name bekend als acteur, onder meer in films als Joyeux Noël en The Beach, maar timmert de laatste jaren ook als regisseur aan de weg. Zijn Ne le Dis à Personne uit 2006 was een van de beste thrillers van de afgelopen tien jaar, hoewel de film vreemd genoeg nooit in Nederland te zien is geweest, en dat schept verwachtingen voor de opvolger Les Petits Mouchoirs, vorig jaar in Frankrijk met meer dan vijf miljoen bezoekers de best bezochte film.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Laatste reacties

Tarkus

"...Ondanks de goede vertolkingen is deze film toch niet mijn smaak. Vond hem nogal saai en veel te lan......"