Blitz (2011)

It's cop-killer versus killer-cop.

Stathams beslissing buiten zijn gebruikelijke personageaanbod te treden wordt niet beloond: Blitz is een voorspelbaar en clichématig formulewerk.
play

5,9 details

  • 97 Min
  • Thriller
  • Actie
  • Misdaad
  • Verenigd Koninkrijk
  • Frankrijk
  • Verenigde Staten
97 Min Verenigd Koninkrijk

Jason Statham kruipt in de huid van het personage Brant, een ruwe, sociopathische, homofobe detective die jacht maakt op een seriemoordenaar. Deze krijgt in de media de bijnaam ‘The Blitz’.

Regie
Elliott Lester
Cast
Jason Statham, Luke Evans, Mark Rylance, Aidan Gillen, Paddy Considine, Zawe Ashton, David Morrissey, Ned Dennehy, Ron Donachie, Nabil Elouahabi, Nicky Henson, Richard Riddell, John Burton, Elly Fairman, Taya De La Cruz, Gregory Finnegan, Rebecca Eve, Rishi Ghosh, Des Barron, Alex Lanipekun, Steven Harwood-Brown, Bill Champion.
Budget
$ 15.774.948
Opbrengst
$ 741.875
Release
20.05.2011
Release NL
07.07.2011
Release DVD
11.10.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Elliott Lester | Cast: Jason Statham (Tom Brant), Paddy Considine (Porter Nash), Aidan Gillen (Barry Weiss/The Blitz), e.a. | Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2011

James Cutting, Jordan DeLong en Christine Nothelfer stelden in 2005 een formule op voor succesvolle Hollywoodfilms. Hieruit bleek dat de lengte van de shots een bepaald mathematisch patroon volgen en zo de optimale spanningsboog creëren. Veel films volgen echter een heel andere formule: die van het bewezen succes. Denk bijvoorbeeld aan Keira Knightley + Victoriaanse tijd + romantiek of Jason Statham + getergd personage + wagonladingen actie. Statham beweert dat de rol in zijn meest recente film Blitz één van zijn eerste serieuze rollen is. Daarom is het extra jammer dat het zo moeilijk is de film zelf serieus te nemen.

Tom Brant is een agent met een slechte reputatie die meer en meer naar zijn ontslag toewerkt met roekeloze acties en excessief geweld. Dan wordt hij op een zeer gevoelige zaak gezet: een moordenaar heeft het op agenten gemunt en beweert er acht te zullen vermoorden tenzij hij gestopt wordt. Brant gaat op onderzoek uit en doet er alles aan om de maniak achter slot en grendel te krijgen.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

Blitz Nieuwsberichten

Laatste reacties

MovieMazzter

"...wat matige kritieken waar ik deels in meega. Staat tegenover dat Jason Statham eigenlijk altijd wel......"

larsje

"...Totaal geen film wat je van Jason Statham gewent bent maar vond hem toch vermakelijk. Zaten wel een......"

meneeraart

"...Moet hem nog zien aanrader ?? :}..."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Blitz

acties