No et moi

No et moi (2010)

6,5 details

  • 105 Min
  • Drama
  • Frankrijk
105 Min Frankrijk

Lou Bertignac is een meisje van dertien met een IQ van 160 en een hoofd vol vragen. Ze observeert de mensen om haar heen, verzamelt woorden, verslindt encyclopedieën en voert thuis experimenten uit op van alles en nog wat, van het absorberend vermogen van verschillende soorten keukenpapier tot de elasticiteit van kauwgom. Maar dat verandert als ze No leert kennen, een dakloos meisje dat een paar jaar ouder is dan zij.

Regie
Zabou Breitman
Cast
Guilaine Londez, Bernard Campan, Julie-Marie Parmentier, Zabou Breitman, Grégoire Bonnet, Antonin Chalon, Nina Rodriguez, Eric Valero.
Release
17.11.2010
Release NL
24.02.2011
Release DVD
31.05.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Zabou Breitman | Cast: Nina Rodriquez (Lou), Julie-Marie Parmentier (No), Zabou Breitman (Lou’s moeder), Bernard Campan (Lou’s vader), e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2010

Je ziet ze vaak rondlopen in grote steden, maar de meeste mensen lopen er met een grote boog omheen: daklozen. Mensen die het gevecht met de maatschappij hebben verloren en om wat voor reden dan ook op straat leven. De jonge Française Lou is niet zo iemand die doet alsof daklozen niet bestaan. Ze besluit een spreekbeurt te houden over dit fenomeen en gaat daarvoor op zoek naar een dakloze die ze kan interviewen.

Ze stuit op de negentienjarige No, die ze weleens heeft zien rondstruinen bij treinstation Austerlitz waar ze passanten sigaretten probeert af te troggelen. No laat zich met enige tegenzin interviewen door de jonge, serieuze Lou, die twee klassen heeft overgeslagen en nog heel erg moet wennen aan haar nieuwe klasgenoten. Gaandeweg ontwikkelt zich een bijzondere vriendschap tussen No en Lou, die aan haar ouders (die nog steeds proberen om te gaan met de wiegendood van hun tweede kind) voorstelt om No een tijdje in huis te nemen. Ze gaan akkoord en vinden zelfs een baan voor No, maar die lijkt steeds meer te vervallen in oude gewoonten.

videotrailers & clips