Red State (2011)

An unlikely film from that Kevin Smith

Reviews (2)

Frietgezicht

Avatar

Matige film en was blij toen die afgelopen was.
Smith wijkt af van z'n normale genre en hoop dat het eenmalig was.
De grappige scherpe dialogen die vaak in zijn films voorbij komen ontbreken,in plaats daarvan juist vervelend lange dialogen door o.a. een priester die 5 minuten lang zit te ouwehoeren en ik voor het eerst tijdens een film de neiging had om door te spoelen.

Smith lijkt een aanklacht te willen vormen tegen fanatieke aanhanger van een religie en tegen hoe de overheid sommige zaakjes aanpakt maar een indruk maakt het niet.
De film bied geen spanning en een wat raar einde en eigenlijk is het enige echte positieve aan deze film de acteurs die niks verkeerds doen maar daar is alles wel mee gezegt.Afrader...

Jaymz82

Avatar

Degelijke en onderhoudende film met soms bijzonder sterke vertolkingen en goede spanningsopbouw.
Vooral Michael Parks steelt de show met een bijzonder lekker dik aangezette rol. Goodman bewijst ook nog steeds meer geloofwaardigheid in zijn pink te hebben dan menig huidig hip acteur in zijn complete lijf.

Verrassende genrewending voor Smith die het er nog niet eens zo slecht vanaf brengt.
Zonder respect te hebben voor de geijkte regels rondom verhaalverloop voor hoofdrolspelers, weet hij een fijne hybride te kweken tussen zijn dialoogrijke films, suspense, actie en een klein vleugje ( dare I say it?) horror. Dat laatste is wel echt een zeer klein snufje.

Zeker niet foutloos, enkele plotgaatjes, maar het is zo overduidelijk dat Smith als filmmaker groeit naar een zeer respectabel niveau.
Wrang idee, gezien hij heeft aangekondigd dat hij, na het nog komende cinematische tweeluik over IJshockey, zijn filmcariere als schrijver/regisseur zal beëindigen.