Jane Eyre (2011)

She sought refuge... and found a place haunted by secrets.

Prachtige, gevoelige verfilming van de literaire klassieker, met twee fantastische hoofdrolspelers.
play

7,3 details

 • 120 Min
 • Drama
 • Romantiek
 • Verenigde Staten
 • Verenigd Koninkrijk
120 Min Verenigde Staten

Jane Eyre is de zestiende verfilming van een gelijknamig boek uit 1847, dat geschreven werd door Charlotte Brontë. De film volgt het arme weesmeisje Jane Eyre dat wordt aangenomen als gouvernante bij de rijke Edward Rochester. Ze krijgt een warm welkom van Adle Varens, de wacht van Rochester. Als Rochester na een lange reis naar huis terugkeert, wordt hij ook verliefd op Jane. Op de dag die de mooiste uit Jane’s leven had moeten zijn, onstaat er een schandaal rond Rochester, waardoor de gouvernante wegvlucht. De film, met onder andere Mia Wasikowska en Michael Fassbender in de hoofdrollen, werd positief beoordeeld. Op basis van 113 recensies scoort de film op RottenTomatoes een percentage van 84%. De lofzang voor deze verfilming van het boek is groot, en dan met name voor Wasikowska. Cary Fukunaga directs a fiery and elegant adaptation, while Mia Wasikowska delivers possibly the best portrayal of the title character ever.

Regie
Cary Fukunaga
Cast
Mia Wasikowska, Jamie Bell, Sally Hawkins, Holly Grainger, Simon McBurney, Craig Roberts, Tamzin Merchant, Su Elliot, Sandy McDade, Jayne Wisener, Amelia Clarkson, Elizabeth Hopley, Emily Haigh, Freya Parks, Freya Wilson.
Opbrengst
$ 34.710.627
Release
11.03.2011
Release NL
29.09.2011
Release DVD
24.04.2012

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

Filmtotaal Recensie

Regie: Cary Fukunaga | Cast: Mia Wasikowska (Jane Eyre), Michael Fassbender (Edward Rochester), Jamie Bell (St. John Rivers), Sally Hawkins (Mrs. Reed) e.a. | Speelduur: 120 minuten | Jaar: 2011

Mia Wasikowska werd vorig jaar bekend met haar hoofdrol in Alice in Wonderland. De eenentwintigjarige actrice zou waarschijnlijk ook net zo snel weer in de vergetelheid zijn geraakt als ze niet datzelfde jaar met The Kids Are All Right de kans kreeg om te laten zien dat ze veel meer in haar mars had. Nu ze in de nieuwste verfilming van de literaire klassieker Jane Eyre het titelpersonage mag vertolken is het zeker: deze actrice gaat het nog ver schoppen.

Wasikowska geeft knap gestalte aan de gekwelde jonge vrouw, die zich wil ontworstelen aan haar verleden om een eigen leven op te bouwen. Het is een combinatie van terughoudende onzekerheid, wilskracht en charme die ze uitstraalt. Ze wordt een levendig personage en zorgt daarmee dat de film, ondanks het zware drama, nooit een larmoyante vertelling wordt, maar oprecht ontroert.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Jane Eyre Nieuwsberichten

 • Trailer Jane Eyre (aanrader)

  Trailer Jane Eyre (aanrader)

  Arman Avsaroglu,

  Mia Wasikowska (Alice in Wonderland) en Michael Fassbender in nieuwe verfilming van literaire klassieker.

  mode_comment 5

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Jane Eyre

acties