Barney's Version (2010)

First he got married. Then he got married again. Then he met the love of his life.

Paul Giamatti stijgt boven zichzelf uit als de fantastische Barney in een film die bol staat van acteertalent en sterke personages.
play

7,0 details

 • 134 Min
 • Drama
 • Canada
 • Italië
134 Min Canada

Barney Panofsky (Paul Giamatti), een Joodse mensenhater uit Montreal, kijkt op 68-jarige leeftijd terug op z’n leven. Barney heeft drie ex-vrouwen, twee kinderen van wie hij vervreemd is geraakt, een ouder wordende vader (Dustin Hoffman) die geen blad voor de mond neemt en hij is schijnbaar gefixeerd op zijn proces voor de moord op zijn beste vriend 30 jaar geleden. Maar aangezien Barney in een vroeg stadium van Alzheimer verkeert moet men de waarheid uit een geheugen filteren dat wellicht selectief of gewoonweg verslechterd is.

Regie
Richard J. Lewis
Cast
Paul Giamatti, Scott Speedman, Rachelle Lefevre, Atom Egoyan, Mark Addy, Mark Camacho, Paul Gross, Macha Grenon, Clé Bennett, Paula Jean Hixson, Thomas Trabacchi, Marica Pellegrinelli, Domenico Minutoli, Massimo Wertmüller, David Pryde.
Budget
$ 30.000.000
Opbrengst
$ 8.454.301
Release
24.12.2010
Release NL
31.03.2011
Release DVD
19.07.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Richard J. Lewis | Cast: Paul Giamatti (Barney Panofsky), Dustin Hoffman (Izzy Panofski), Rosamund Pike (Miriam Grant Panofsky), Scott Speedman (Boogie), Minnie Driver (Barneys tweede vrouw ), e.a. | Speelduur: 134 minuten | Jaar: 2010

Het is een droomscenario voor veel producenten: een film gebaseerd op een zeer succesvol boek en een cast van formaat. Gewaarschuwd door missers als All The King’s Men (de remake) en Running With Scissors wordt met Barney’s Version wederom een poging gedaan een door velen geliefd boek aan te passen voor het witte doek. Met Paul Giamatti als Barney, ondersteund door toppers als Dustin Hoffman, Minnie Driver en Scott Speedman is het droomrecept in theorie compleet. Gelukkig weten de makers er uitstekend mee om te gaan, wat in een sterke film resulteert die gedragen wordt door de uitstekende acteerprestaties.

Barney Panofsky, een Canadese televisieproducent, heeft een tumultueus leven geleid. Zo kan hij terugkijken op drie mislukte huwelijken en een verdenking van moord op zijn beste vriend. Daarnaast drinkt en rookt hij buitensporig veel en haalt hij graag kwetsende grappen met mensen uit. Dit maakt Barney tot een veelbesproken en veelgeziene man die echter maar bij weinigen geliefd is. Barney heeft een geheel eigen blik op zichzelf en de wereld om zich heen en wil de waarheid nog wel eens verdraaien. Het pijnlijke resultaat wordt sterk verwoord door een kennis van hem: “You screwed over everyone you ever knew or cared about.”

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Barney's Version Nieuwsberichten

 • Trailer Barney's Version

  Trailer Barney's Version

  Arman Avsaroglu,

  Paul Giamatti en Dustin Hoffman zijn vader en zoon in deze nieuwe Oscarkanshebber.

  mode_comment 1

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Goede film deze prent, met een Paul Giamatti in zeer goede doen. Het verhaal was heel goed, puik ui......"

Barney's Version

acties