Apollo 18 (2011)

There's a reason we've never gone back to the moon.

Ruimtefilm in de lijn van The Blair With Project en Paranormal Activity probeert origineel te zijn, maar slaagt daar niet in.
play

4,4 details

  • 86 Min
  • Horror
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Canada
86 Min Verenigde Staten

Apollo 18 werd op een interessante manier in de publiciteit gebracht. Tijdens een interview met Entertainment Weekly ontkende Bob Weinstein dat de film een fictief verhaal vertelt. In plaats daarvan zei hij: “we didn’t shoot anything, we found it. Found, baby!” Daarbij gaf hij aan dat de distributie enkel gedaan zou worden door zijn productiebedrijf. De film speelt zich af in december 1974, en volgt de Apollo 18 missie. De bemanning van de achttiende maanmissie vindt op de maan parasitaire levensvormen en wordt door hen overvallen. Veel van het verhaal is echter onbekend, behalve dat de KGB en de Amerikaanse overheid er een rol in zullen spelen. Het zou tevens de redden moeten weergeven voor het stopzetten van de maanmissies.

Regie
Gonzalo López-Gallego
Cast
Ryan Robbins, Warren Christie, Andrew Airlie, Ali Liebert, Michael Kopsa, Lloyd Owen, Kurt Max Runte.
Budget
$ 5.000.000
Opbrengst
$ 25.562.924
Release
20.07.2011
Release NL
15.09.2011
Release DVD
17.01.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Gonzalo López-Gallego | Cast: Warren Christie (Benjamin Anderson), Lloyd Owen (Nathan Walker), e.a. | Speelduur: 86 minuten | Jaar: 2011

Tijdens het kijken naar Apollo 18 besef je weer eens wat een invloed de horrorfilm The Blair With Project op de moderne horrorfilm heeft gehad. Die film uit 1999 ging over een groep studenten die het bos in trokken om een documentaire te maken en presenteerde zichzelf als een ongeregisseerd amateurfilmpje. Het is een aanpak die ontzettend succesvol bleek bij het publiek en sindsdien veel navolging heeft gekregen. Ook door Apollo 18, een film die origineel probeert te zijn maar daar nooit echt in slaagt.

De film gaat over de laatste bemande ruimtevlucht die de NASA in 1973 in het geheim naar de maan zou hebben gestuurd. Tot nu toe waren er geen beelden van die achttiende missie, maar nu zijn ze boven water gekomen en laten ze zien hoe het de astronauten is vergaan. Meer over het verhaal vertellen zou zonde zijn aangezien je Apollo 18 het best met zo min mogelijk voorkennis kan gaan zien.

videotrailers & clips

alle artikelen (5)

Apollo 18 Nieuwsberichten

Laatste reacties

Spijker2

"...In tegenstelling tot de meesten hier vond ik het juist een zeer vermakelijke film:) De beelden l......"

meneeraart

"...Als hij zo vet is waarom geven mensen hem dan 3.8 en ik moet hem ook zien tuis niet in de bios natuu......"

movieplanet124

"...Ik heb Apollo 18 nog niet gezien kan iemand me zeggen of die vet is want mijn lijkt het wel een goei......"

Apollo 18

acties