Gambit (2012)

A fake masterpiece. The perfect plan.

Misdaadkomedie naar een scenario van de Coens.
play

4,9 details

  • 89 Min
  • Komedie
  • Misdaad
  • Verenigde Staten
89 Min Verenigde Staten

Harry Dean, een Britse kunstconservator, heeft het ingenieuze plan uitgewerkt om de rijkste man van Engeland een vervalst schilderij van Monet te verkopen. Daarbij betrekt hij de knappe Texaanse cowgirl PJ Puznowski in het complot. In haar ziet hij de perfecte partner, tot hij verliefd op haar wordt en de plannen in duigen lijken te vallen.

Regie
Michael Hoffman
Cast
Cameron Diaz, Colin Firth, Alan Rickman, Stanley Tucci, Tom Courtenay, Cloris Leachman, Togo Igawa, Joe Berryman, Gerard Horan, Anna Skellern, Sarah Goldberg, Alex Macqueen, Senem Temiz, Ralph J. Alderman, Obi Abili, Terry Parks, Greg Bennett, Chillie Mo, Mike Noble, Erica LaRose, Ekaterina Botziou, Brodie Ross, Russ Dillen.
Release
07.11.2012
Release NL
20.06.2013
Release DVD
10.09.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Michael Hoffman | Cast: Colin Firth (Harry Deane), Alan Rickman (Lionel Shahbandar), Cameron Diaz (PJ Puznowski), Stanley Tucci (Martin Zaidenweber), e.a. | Speelduur: 89 minuten | Jaar: 2012

Dat de namen van Joel en Ethan Coen op een poster prijken, hoeft niet per definitie te betekenen dat je een goede film krijgt. Natuurlijk hebben de broers naam gemaakt met klassiekers als Fargo, The Big Lebowski en No Country For Old Men, maar missers zaten er ook bij in de afgelopen twintig jaar. Nou ja, missers, middelmatige films in ieder geval, zoals The Ladykillers. De misdaadkomedie Gambit kan daar moeiteloos aan worden toegevoegd, ondanks het feit dat hij alleen door het duo geschreven werd (een zeldzaamheid in hun carrière).

De regie werd overgelaten aan Michael Hoffman, maar als de Coens op zijn stoel hadden gezeten zouden ze er waarschijnlijk geen betere film van hebben gemaakt. Net als The Ladykillers heeft deze komedie een scenario dat te veel leunt op malle wendingen en misverstanden.

videotrailers & clips

alle artikelen (7)

Gambit Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Gambit

acties