Drei (2010)

6,4 details

 • 119 Min
 • Komedie
 • Drama
 • Romantiek
 • Duitsland
119 Min Duitsland

De film is het verhaal van een driehoeksrelatie en gaat over het koppel Hanna en Simon, beide vroege veertigers, die samenwonen in Berlijn en zonder het van elkaar te weten verliefd worden op Adam, een jongere man.

Alt titel
3, Three
Regie
Tom Tykwer
Cast
Sebastian Schipper, Sophie Rois, Devid Striesow, Hans-Uwe Bauer, Angela Winkler, Winnie Böwe, Cedric Eich, Peter Benedict, Christopher Karl Hemeyer, Senta Dorothea Kirschner, Annedore Kleist, Alexander Hörbe, Hans Hohlbein, Georgette Dee, Michael Dorn.
Opbrengst
$ 2.611.555
Release
23.12.2010
Release NL
24.03.2011
Release DVD
27.09.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Tom Tykwer | Cast: Sophie Rois (Hanna), Sebastian Schipper (Simon), Devid Striesow (Adam), e.a. | Speelduur: 119 minuten | Jaar: 2010

Na Perfume: The Story of a Murderer en The International is regisseur Tom Tykwer weer terug waar hij begon: in Duitsland, met een hypergestileerd liefdesdrama. Het bekendst zal hij nog steeds zijn om het virtuoze Lola Rennt, een film die net als zijn andere Duitse werken doordrenkt is met stijleffecten en om een relatie draait die door toeval compleet dreigt te ontsporen. Ook in Drei gebeuren keer op keer dingen die buiten de macht van de hoofdpersonen liggen, maar een grote invloed op hun relatie hebben.

Hanna en Simon zijn niet ongelukkig samen, maar lijken toch niet op één lijn te zitten. Hij luistert verbouwereerd naar zijn moeder als ze vertelt dat ze terminaal ziek is, terwijl zij eigenlijk meer geïnteresseerd lijkt in een krantenbericht over een aardbeving waarbij honderden doden zijn gevallen. Ze leven langs elkaar heen, maar worden allebei tegelijkertijd geconfronteerd met de kwetsbaarheid van het leven. Ze zullen zich afvragen wat hun eigen leven voor zin heeft, maar praten daar niet met elkaar over. In plaats daarvan proberen ze er op eigen houtje achter te komen.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Drei Nieuwsberichten

 • Trailer Drei

  Trailer Drei

  Arman Avsaroglu,

  De nieuwe film van Tom Tykwer, regisseur van Lola Rennt en The International.

  mode_comment 1

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Heb al enkele films gezien van Tom Tykwer, ook internationale kaskrakers heeft hij ondertussen op zi......"

inimini

"...De bi-3-hoeksverhouding in alle facetten, nu met man-man-vrouw. Vlotte stijl. Thema's: 3-hoekverhoud......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Drei

acties