Poetry (2010)

Een mooie film over het zoeken naar verborgen schoonheid in een wereld vol lelijkheid en narigheid.
play
139 Min Zuid-Korea

Een drama over een vrouw op zoek naar nieuwe zingeving aan het eind van haar leven.

Alt titel
Shi
Regie
Chang-dong Lee
Cast
Hira Kim, Da-wit Lee, Jeong-hee Yoon, Nae-sang Ahn, Myeong-shin Park, Yong-taek Kim, Jeong-hie Yun.
Opbrengst
$ 349.899
Release
13.05.2010
Release NL
10.02.2011
Release DVD
12.07.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Lee Chang-dong | Cast: Yoon Jeong-hee (Mija), Lee David (Wook), Kim Yong-taek (de poëzieleraar), e.a. | Speelduur: 139 minuten | Jaar: 2010

De Koreaan Lee Chang-dong maakte eerder naam met onder andere Oasis, over de onmogelijke liefde tussen een debiele jongen en een spastisch meisje, en Secret Sunshine, waarin een moeder letterlijk gek wordt van verdriet na de dood van haar kind. Net als in deze films is de hoofdpersoon van Poetry iemand die niet helemaal geaccepteerd wordt door de samenleving en die smacht naar gevoel, en ja, poëzie in een steeds cynischer wordende wereld met dito leefregels.

Met poëzie bedoelt Lee niet slechts het literaire genre, hoewel dat een prominente rol speelt in de film, maar ook kunst, film en eigenlijk vooral de onzichtbare dingen in het leven die het mooi maken. Dat klinkt misschien vaag, maar in de lelijke wereld waar Lees personages leven is het helemaal niet vreemd dat ze naar iets mooiers zoeken. Mija is een vrouw van in de zestig die krijgt te horen dat ze aan alzheimer in een vroeg stadium lijdt. Ze zorgt voor haar kleinzoon Wook, een nauwelijks pratende scholier die zich alleen maar met televisie en videospelletjes lijkt bezig te houden.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Poetry

acties