Pieds Nus (2010)

6,5 details

  • 108 Min
  • Drama
  • Frankrijk
108 Min Frankrijk

Clara woont in Parijs en is gelukkig getrouwd met een ambitieuze advocaat. Na de plotse dood van haar moeder, neemt ze de verantwoordelijkheid op voor haar jongere zus Lily, wiens extreme gevoeligheid haar bijzonder kwetsbaar maakt voor de buitenwereld en haar belet zelfstandig te worden. Lily, die in het ouderlijke huis op het platteland woont, heeft haar eigen unieke wereld geschapen, en wil die niet verlaten, omdat die wereld voor enige stabiliteit zorgt. Maar ze moet beschermd worden. Clara, die haar leven ver van haar zus heeft opgebouwd, moet keuzes maken en leert dat normaliteit zuiver subjectief is.

Alt titel
Pieds nus sur les limaces
Regie
Fabienne Berthaud
Cast
Diane Kruger, Ludivine Sagnier, Reda Kateb, Denis Menochet, Brigitte Catillon, Anne Benoît, Jacques Spiesser, Jean-Pierre Martins, Grigori Manukov, Mathias Melloul, Anny Romand, Gaëtan Gallier, Côme Levin, Arnaud Duléry, Arthur Orcier.
Budget
$ 2.300.000
Release
01.12.2010
Release NL
24.03.2011
Release DVD
21.06.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Fabienne Berthaud | Cast: Diane Kruger (Clara), Ludivine Sagnier (Lily), Denis Menochet (Pierre), e.a. | Speelduur: 108 minuten | Jaar: 2010

Oorspronkelijk heet Pieds Nus (blootsvoets) eigenlijk Pieds Nus sur les Limaces (blootsvoets op de naaktslakken) maar de titel werd voor de Nederlandse release ingekort en vereenvoudigd om het Neerlands bioscoopkassières wat makkelijker te maken. Pieds Nus bekt nu eenmaal wat lekkerder. Het is wel iets minder poëtisch, maar misschien is dat wel toepasselijk voor een film die sporadisch voor lyriek en poëzie gaat, maar het uiteindelijk toch vooral van twee actrices moet hebben die de enigszins gebrekkige uitwerking van hun personages verdoezelen. De zo nu en dan mooie, zonnige plaatjes doen de film ook geen kwaad.

Regisseuse Fabienne Berthaud debuteerde in 2005 met Frankie, een door haarzelf geschreven film over een catwalkmodel dat zich in het eindstadium van haar korte carrière bevindt. Het model werd gespeeld door Diane Kruger, die aan de film begon toen ze nog onbekend was, maar gaandeweg steeds bekender werd omdat ze de tussen de kortstondige opnames door in grotere projecten als Troy, Wicker Park en National Treasure verscheen. Een deel van Frankie werd opgenomen in een kliniek waar ook een klein meisje verbleef dat in haar eigen wereld leefde en zich niets van sociale conventies aantrok.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Pieds Nus

acties