La nostra vita

6,6 details

  • 98 Min
  • Drama
  • Italië
  • Frankrijk
98 Min Italië

Claudio werkt op een bouwterrein in de voorsteden van Rome. Hij is zeer verliefd op zijn vrouw, die zwanger is van hun derde kind. Een onverwacht drama zal dit gelukkige en zorgeloze leven plots verstoren. Om te overleven zal Claudio deze intieme en sociale onrechtvaardigheid met woede trotseren... De steun van zijn familie, van zijn vrienden en de liefde van zijn kinderen helpen hem hopelijk door deze beproeving van het leven...

Alt titel
Our Life
Regie
Daniele Luchetti
Cast
Luca Zingaretti, Raoul Bova, Elio Germano, Isabella Ragonese, Giorgio Colangeli, Awa Ly, Alina Berzunteanu, Stefania Montorsi, Marius Ignat, Emiliano Campagnola.
Release
21.05.2010
Release NL
24.02.2011
Release DVD
16.08.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Daniele Luchetti | Cast: Elio Germano (Claudio), Isabella Ragonese (Elena), Raoul Bova (Piero), Stefania Montorsi (Liliana), e.a. | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2010

Mooi hoe regisseur Daniele Luchetti in de openingsscènes van La Nostra Vita laat zien hoeveel Claudio en zijn vrouw Elena nog van elkaar houden. Na twee kinderen, en een derde op komst, kunnen de twee jonge ouders nog altijd niet van elkaar afblijven en zingen ze nog steeds gezamenlijk uit volle borst mee als hún nummer te horen is. De ervaren filmkijker weet dat dit veel te veel geluk is om lang te blijven voortduren, en helaas gaat het na een kwartier al fout.

Na een uitstapje naar de kust krijgt Elena in de auto terug naar Rome namelijk al weeën en brengt Claudio haar naar het ziekenhuis. Daar krijgt hij na een paar uur wachten te horen dat zijn derde zoon het goed maakt, maar dat zijn vrouw op het kraambed is overleden. Veel tijd om te rouwen heeft Claudio echter niet, of wil hij niet hebben, omdat hij een nieuwe grote bouwklus aanneemt en daar te maken krijgt met de nodige financiële problemen.

videotrailers & clips