If I Want to Whistle, I Whistle

6,7 details

  • 94 Min
  • Drama
  • Roemenië
  • Zweden
94 Min Roemenië

Silviu hoeft nog maar vijf dagen te zitten in de jeugdgevangenis. Maar vijf dagen kunnen een eeuwigheid lijken. Zijn moeder duikt opeens op om te melden dat ze samen met zijn kleine broertje gaat emigreren. Het kleine broertje dat door Silviu is opgevoed en waarvoor hij zijn best doet snel vrij te komen. En dan is er ook nog de sociologie studente waar Silviu verliefd op is geworden… Emoties lopen hoog op en de klok tikt. Er kan nog van alles gebeuren.

Alt titel
Eu cand vreau sa fluier, fluier
Regie
Florin Serban
Cast
Mihai Constantin, George Pistereanu, Ada Condeescu, Clara Voda, Laurentiu Banescu, Cosmin Padureanu.
Release
26.03.2010
Release NL
10.03.2011
Release DVD
09.08.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Florin Serban | Cast: George Pistereanu (Silviu), Ada Condeescu (Ana), Clara Voda (Moeder), Mihai Constantin (Gevangenisdirecteur), e.a. | Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2010

De achttienjarige Silviu zit al een tijd vast in de jeugdgevangenis. Routineus doet hij mee met de verplichte arbeid, maar dan krijgt hij onverwacht bezoek. Zijn jongere broertje komt met het nieuws dat hij over een paar dagen door hun moeder wordt meegenomen naar Italië. Silviu, die het ventje opvoedde omdat zijn moeder met de noorderzon was vertrokken, ziet zijn leven in duigen vallen. Hij moet nog twee weken uitzitten en staat machteloos. Binnen de gevangenismuren kan hij geen kant op. Het gaat van kwaad tot erger.

If I Want To Whistle, I Whistle is een rauw portret van een jongen die voor zijn leven is getekend. Wat hij heeft gedaan om in de gevangenis terecht te komen wordt niet verteld, maar aannemelijk is dat hij tot wanhoop is gedreven toen hij de veel te grote verantwoordelijkheid over zijn broertje kreeg.

videotrailers & clips