Na putu (2010)

6,9 details

  • 100 Min
  • Drama
  • Bosnië en Herzegovina
  • Oostenrijk
  • Duitsland
  • Kroatië
100 Min Bosnië en Herzegovina

Als Amar zijn baan kwijt raakt wegens dronkenschap, maakt Luna zich meer en meer zorgen en heeft ze nog weinig hoop dat haar droom om een kind te krijgen met Amar ooit zal uitkomen. Die twijfel neemt toe als Amar een baan aanneemt in een gemeenschap van conservatieve moslims, kilometers van hun woonplaats. Luna vraagt Amar met haar terug te keren naar huis, maar Amar houdt vol dat het leven in deze geïsoleerde gemeenschap hem rust brengt. Terwijl de wonden van een tragisch oorlogsverleden maar niet willen helen, raakt Luna verstrikt in haar zoektocht om te achterhalen of liefde alleen volstaat.

Alt titel
On the Path
Regie
Jasmila Zbanic
Cast
Luna Mijovic, Ermin Bravo, Izudin Bajrovic, Leon Lucev, Mirjana Karanovic, Zrinka Cvitesic, Jasna Beri, Alban Ukaj, Jasna Zalica, Vanessa Glodjo, Mirvad Kuric, Nina Violic, Marija Kohn, Sebastian Cavazza, Faik Mesic.
Release
10.08.2010
Release NL
10.03.2011
Release DVD
21.06.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Jasmila Zbanic | Cast: Zrinka Cvitesic (Luna), Leon Lucev (Amar), Ermin Bravo (Bahrija), Mirjana Karanovic (Nadja), e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2010

Zou distributeur Cinemien de Bosnische film Na Putu ook in de Nederlandse bioscopen hebben uitgebracht als in de film niet zo’n grote rol was weggelegd voor zeer religieuze moslims? We zullen het nooit weten, maar feit blijft wel dat het verhaal een onderwerp aansnijdt dat in West-Europa aan de orde van de dag is, waardoor de film wellicht meer aandacht dan normaal kan genereren. Dat heeft Na Putu overigens niet nodig, want ook zonder dit actuele thema blijft er een dijk van een film over.

Regisseur Jasmila Zbanic debuteerde in 2006 sterk met het ontroerende Grbavica, waarmee ze al direct de Gouden Beer won op het Filmfestival van Berlijn. Haar nieuwste film ging afgelopen jaar in première in datzelfde Berlijn en speelt zich wederom af in Sarajevo, waar Luna en Amar ontzettend verliefd op elkaar zijn. Als Amar echter zijn baan verliest vanwege dronkenschap, begint Luna na te denken over haar toekomst met Amar. Haar twijfel wordt bevestigd als Amar een baan aanneemt in een gemeenschap van conservatieve moslims en de strenge denkbeelden van deze groepering over begint te nemen. Het is de vraag of de liefde tussen de twee sterk genoeg is om dit te overleven.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Na putu

acties