The Ward

The Ward (2010)

Only Sanity Can Keep You Alive

In John Carpenters nieuwste horrorfilm is op enkele goede scènes na helaas weinig van de hand van de oude meester te herkennen.
play

5,0 details

  • 88 Min
  • Horror
  • Thriller
  • Verenigde Staten
88 Min Verenigde Staten

The Ward is de nieuwste horrorfilm van regisseur John Carpenter. In de film wordt de jonge Kristen opgenomen in een psychiatrische instelling. Ze wordt mishandeld, gedrogeerd en vol met pijnlijke wonden wakker. Ze heeft geen idee waar ze is en waarom. In de instelling ontmoet ze vier andere meisjes, met ieder hun eigen problemen, die geen antwoorden hebben voor Kristen. Samen komen ze erachter dat de instelling vol zit met duistere geheimen en als het nacht wordt, breekt de hel los. Op RottenTomatoes wordt de film niet heel positief beoordeeld: van de 62 recensies is slechts 31% positief, waarmee de film de status ‘rotten’ heeft. William Gross is in zijn recensie voor Film.com duidelijk in zijn oordeel: the Ward, an aggressively plain spook story that favors startling jump moments over sustained tension and winds up falling back on a particularly tired twist.

Regie
John Carpenter
Cast
Jared Harris, Mika Boorem, Mamie Gummer, Milos Milicevic, Amber Heard, Danielle Panabaker, Lyndsy Fonseca, R.J. Hampton, Sydney Sweeney, Laura-Leigh, Sean Cook, Sali Sayler, Jillian Kramer, D.R. Anderson, Susanna Burney.
Budget
$ 10.000.000
Opbrengst
$ 498.974
Release
13.09.2010
Release NL
01.09.2011
Release DVD
08.05.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: John Carpenter | Cast: Amber Heard (Kristen), Mamie Gummer (Emily), Danielle Panabaker (Sarah), Lyndsy Fonseca (Iris), Jared Harris (Dr. Stringer), e.a. | Speelduur: 88 minuten | Jaar: 2010

John Carpenter was ooit een van de grootmeesters van de Amerikaanse horror- en cultfilm, met een aantal van de beste actie- en horrorfilms van de jaren zeventig en tachtig op zijn naam. In die tijd schreef hij zelf al zijn films en componeerde ook regelmatig de muziek, zoals het beroemde deuntje van de originele Halloween uit 1978. Na het floppen van zijn Ghosts of Mars in 2001 maakte hij tien jaar geen bioscoopfilm en regisseerde in het afgelopen decennium slechts twee afleveringen van de televisieserie Masters of Horror. Nu keert hij terug naar het witte doek met The Ward, een film die een tijd lang op de plank heeft gelegen maar alsnog wordt uitgebracht. Dat is zelden een goed teken en de film kan de verwachtingen die de naam Carpenter nog altijd met zich meebrengt dan ook niet waarmaken.

Carpenter is immers nog altijd de man die met Halloween de slasher min of meer creëerde en meteen de beste film uit dat subgenre maakte. Ook is hij de man van The Thing, Escape From New York, Big Trouble In Little China, They Live en Starman. In de jaren negentig ging Carpenter het films maken minder goed af, maar zelfs matige films als Vampires en Escape From L.A. waren dankzij Carpenters gevoel voor stijl, belachelijk overdreven macho's en herkenbare muziek nog goed te pruimen. Deze nieuwe film draagt echter veel minder het stempel van Carpenter. Hij had niks met de vrij doorsnee muziek te maken en het script was al af toen hij benaderd werd voor de regie.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

The Ward Nieuwsberichten