Henry's Crime (2010)

The real crime is not committing to your dreams.

Vera Farmiga is het stralende middelpunt van deze leuke heistfilm, die wel iets scherper had mogen zijn.
play

5,6 details

 • 108 Min
 • Komedie
 • Verenigde Staten
108 Min Verenigde Staten

Nadat hij drie jaar in de gevangenis heeft gezeten voor een bankoverval die hij niet gepleegd heeft, besluit de goedwillige doch doelloze Henry om de bank deze keer echt te overvallen. Daarvoor wil hij zich inwerken in een plaatselijk theatergroep, maar z’n plannetje wordt erg ingewikkeld als hij verliefd wordt op de hoofdrolspeelster van het gezelschap.

Regie
Malcolm Venville
Cast
Keanu Reeves, Vera Farmiga, James Caan, Judy Greer, Fisher Stevens, Bill Duke, Danny Hoch, Tim Snay, Brian Rogalski, Chris Cardona, Mark Anthony, Drew McVety, Carlos Pizarro, Steve Beauchamp, Allel Aimiche.
Budget
$ 12.000.000
Opbrengst
$ 204.940
Release
14.01.2010
Release NL
21.04.2011
Release DVD
13.09.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Malcolm Venville | Cast: Keanu Reeves (Henry Torne), Vera Farmiga (Julie Ivanova), James Caan (Max Salzman), Peter Stormare (Darek Millodragovic), e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2010

Henry is een man wiens leven in het slop zit. Hij heeft een saai, uitzichtloos baantje als tolwachter bij een snelweg en sleept zich na zijn nachtdienst naar huis, waar zijn vrouw ook al langzaam genoeg begint te krijgen van zijn lethargie. Als Henry op een dag tegen zijn wil in betrokken raakt bij een mislukte bankoverval en zelfs wordt gearresteerd, besluit hij zich over te geven aan zijn lot en vrijwillig plaats te nemen in de gevangenis.

Het is een opening die zo uit een film van de Coens had kunnen komen, maar het gaat hier om Henry’s Crime van de relatief onbekende regisseur Malcolm Venville, die eerder 44 Inch Chest maakte. Zijn nieuwste film is een aardige toevoeging aan het bekende heistgenre, waarin een kleine groep mensen op het plan komt een bank te overvallen.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Henry's Crime Nieuwsberichten

 • Henry's Crime trailer

  Henry's Crime trailer

  Bram de Groot,

  De misdaad begaan waarvoor je onterecht bent veroordeeld.

  mode_comment 5

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

MovieMazzter

"...Geen onaardige film in een rustig tempo. Misdaad zonder veel actie. Het verhaal is niet erg geloofwa......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Henry's Crime

acties