Simon Werner A Disparu...

6,3 details

  • 87 Min
  • Drama
  • Mystery
  • Thriller
  • Frankrijk
87 Min Frankrijk

Maart 1992, een klein dorp net buiten Parijs. Tijdens een feestje ontdekken twee tieners in het bos een levenloos lichaam. Twee weken eerder kwam de zestienjarige Simon niet opdagen voor zijn les. Bloedvlekken werden gevonden in de klas. Een paar dagen later verdwijnen er nog twee klasgenoten. Geruchten doen de ronde over zelfmoord, moord en ontvoering, maar wat is er nu echt aan de hand?

Regie
Fabrice Gobert
Cast
Serge Riaboukine, Laurent Capelluto, Barthélémy Guillemard, Selma El Mouissi, Laurent Delbecque, Esteban Carvajal-Alegria, Jules Pélissier, Ana Girardot, Audrey Bastien, Arthur Mazet, Yan Tassin, Arthur de Donno, Louis Farge, Edith Proust, Catherine Beau.
Release
22.10.2010
Release NL
10.03.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Fabrice Gobert | Cast: Ana Girardot (Alice Cartier), Jules Pélissier (Jérémie Legrand), Audrey Bastien (Clara), Arthur Mazet (Jean-Baptiste Rabier), Selma El Mouissi (Laetitia), Esteban Carvajal Alegria (Luc), Laurent Delbecque (Simon Werner), e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2010

Het is de wereld in het klein, een middelbare school. Allerlei verschillende type mensen kom je ertegen, en veel van hen zijn ook te herkennen in Simon Werner a Disparu, het debuut van de Franse regisseur Fabrice Gobert. Waar hij in eerste instantie zo’n typisch Amerikaans highschooldrama lijkt af te leveren, wordt snel duidelijk dat Gobert veel meer van plan is met deze film die speelt met het verwachtingspatroon van het publiek.

In het begin van Simon Werner a Disparu wordt tijdens een feestje een lijk gevonden in de aangrenzende bossen. Een antwoord op de vraag wie dit is krijgen we dan nog niet, omdat regisseur Gobert al snel een paar weken terug springt in de tijd en door middel van een aantal diverse personages, onder wie het populairste meisje van de school, de sportheld en het buitenbeentje, laat zien wat er zich precies heeft voorgedaan op deze school en wat er is gebeurd met de spoorloos verdwenen Simon Werner uit de titel.

videotrailers & clips