Kaboom (2010)

6,0 details

 • 86 Min
 • Komedie
 • Sci-Fi
 • Verenigde Staten
 • Frankrijk
86 Min Verenigde Staten

'Kaboom' vertelt het verhaal van Smith, een biseksuele 18-jarige eerstejaarsstudent die stuit op een monsterlijk complot in een ogenschijnlijk idyllisch Zuid-Californisch kuststadje. Onder invloed van hallucinogene koekjes die hij at op een feestje, is Smith ervan overtuigd dat hij getuige was van de afschuwelijke moord op een raadselachtig roodharig meisje dat hem in zijn dromen achtervolgt. Wat hij ontdekt in zijn poging de waarheid te achterhalen leidt hem steeds dieper in een mysterie dat niet alleen de loop van z’n jonge leven maar ook het lot van de hele wereld zal veranderen...

Regie
Gregg Araki
Cast
Juno Temple, Haley Bennett, Kelly Lynch, Chris Zylka, Thomas Dekker, James Duval, Roxane Mesquida, Andy Fischer-Price, Nicole LaLiberte, Natalie Alyn Lind, Carlo Mendez, Brennan Mejia, Jason Olive, Brandy Futch.
Release
22.08.2010
Release NL
28.04.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Gregg Araki | Cast: Thomas Dekker (Smith), Haley Bennett (Stella), Juno Temple (London), Roxane Mesquida (Lorelei), e.a. | Speelduur: 86 minuten | Jaar: 2010

Of ze zich zorgen maakt, vraagt Smith aan zijn beste vriendin Stella als zij het net heeft uitgemaakt met de psychopathische Lorelei. “Haat Mel Gibson Joden?” is Stella’s retorische antwoord. Het zijn dit soort gevatte dialogen, gecombineerd met een krankzinnig plot dat van Kaboom tot een van de vreemdste, maar ook vermakelijkste Amerikaanse films maakt die we hier de laatste tijd te zien hebben gekregen.

Kaboom is de tiende film van regisseur Gregg Araki, die weliswaar niet heel bekend is bij het grote publiek maar wel regelmatig cultklassiekers in wording aflevert, zoals ook zijn nieuwste werkje omschreven kan worden. De film draait om de achttienjarige student Smith die een rustig leventje leidt op de universiteit. Hij trekt veel op met zijn beste vriendin Stella, neukt er vrolijk op los met mannen en vrouwen en heeft het naar zijn zin in zijn leven. Als Smith op een studentenfeestje echter een hap uit een spacecookie neemt verandert alles. Hij is getuige van de moord op een mysterieus roodharig meisje, dat de katalysator vormt voor de ontdekking van een grootschalig complot dat de wereld voorgoed zal veranderen.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Kaboom Nieuwsberichten

 • Trailer van het bizarre Kaboom

  Trailer van het bizarre Kaboom

  Arman Avsaroglu,

  Veel seks, hallucinaties en onwerkelijke ontwikkelingen in deze nieuwe film van Gregg Araki.

  mode_comment 5

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

inimini

"...Een experiment over de jonge volwassenen die tijdens de studie voornamelijk hun hoofd bij hun ontplo......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Kaboom

acties