Africa United

Africa United (2010)

Anything is possible

6,7 details

  • 88 Min
  • Avontuur
  • Komedie
  • Drama
  • Verenigd Koninkrijk
88 Min Verenigd Koninkrijk

Africa United vertelt het bijzondere verhaal van drie Rwandese kinderen en hun kans om een levensgrote droom uit te laten komen – deelnemen aan de openingsceremonie van het WK voetbal in Johannesburg.

Regie
Debs Gardner-Paterson
Cast
Tony Caprari, Keketso Semoko, Leleti Khumalo, Rapulana Seiphemo, Presley Chweneyagae, Patrick Mofokeng, Emmanuel Jal, Eriya Ndayambaje, Roger Nsengiyumva, Sanyu Joanita Kintu, Yves Dusenge, Sherrie Silver, Richard Lukunku, Moky Mukura, Ayuub Kasasa Mago.
Release
22.10.2010
Release NL
31.03.2011
Release DVD
12.07.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Debs Gardner-Paterson | Cast: Eriya Ndayambaje (Dudu), Roger Nsengiyumva (Fabrice), Sanyu Joanita Kintu (Beatrice), Yves Dusenge (George), Sherrie Silver (Celeste) | Speelduur: 88 minuten | Jaar: 2010

Bijna een jaar na het WK voetbal in Zuid-Afrika verschijnt Africa United. Het is een soort kinderroadmovie over vijf Rwandese kinderen die hun ‘team’ Africa United hebben gedoopt. Hun missie: afreizen naar Zuid-Afrika zodat Fabrice, het voetbaltalent van de groep, bij de openingsceremonie zijn kunsten kan laten zien. Helaas is het beperkte talent van zowel cast als crew duidelijk zichtbaar.

De hyperactieve en altijd opgewekte Dudu is vriend en ‘manager’ van voetbaltalent Fabrice. Als laatstgenoemde op een veldje in Rwanda ontdekt wordt, is hij nog maar één stap verwijderd van de grootse opening van het WK. Maar onderweg naar die cruciale test stapelen de problemen zich op als hij en z’n vrienden, naast Dudu ook diens zusje Beatrice, in de verkeerde bus stappen. Zonder papieren, geld of een geloofwaardig verhaal belanden ze in een opvangkamp in Congo. Het weerhoudt hen er echter niet van om hun missie - Zuid-Afrika bereiken - voort te zetten. Onderweg vormen ze een ‘dream team’ met ontspoorde kinderen, die ze door een reeks geweldige, gevaarlijke en soms grappige avonturen loodsen.

videotrailers & clips