Deense Oscarwinnaar is een sterk gespeeld en hartverwarmend drama over wraak en vergeving.
play

7,3 details

  • 119 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Denemarken
  • Zweden
119 Min Denemarken

Anton is een dokter die op en neer reist tussen een idyllisch dorpje in Denemarken en zijn werk in een Afrikaans vluchtelingenkamp. In deze twee totaal verschillende werelden worden hij en zijn familie geconfronteerd met conflicten die hen dwingen de moeilijke keuze te maken tussen wraak of vergeving. Anton en zijn vrouw Marianne, die twee jonge zonen hebben, zijn uit elkaar maar worstelen met de mogelijkheid om te scheiden. Hun oudste zoon, de tienjarige Elias, wordt op school gepest. Hier komt verandering in wanneer Christiaan, een net verhuisde klasgenoot uit Londen, het voor hem opneemt. De moeder van Christiaan is overleden aan kanker en hij heeft moeite dit verlies te verwerken. Al snel worden Elias en Christian hechte vrienden, maar wanneer Elias door Christian wordt betrokken bij een gevaarlijke wraakactie met tragische consequenties, wordt hun vriendschap op de proef gesteld en zijn hun levens in gevaar. Uiteindelijk zijn het de ouders die de jongens helpen de complexiteit van menselijke gevoelens, pijn en inlevingsvermogen in te zien.

Alt titel
Hævnen
Regie
Susanne Bier
Cast
Mikael Persbrandt, Trine Dyrholm, Ulrich Thomsen, William Jøhnk Nielsen, Markus Rygaard, Elsebeth Steentoft, Camilla Gottlieb, Wil Johnson, Mary Hounu Moat, Simon Maagaard Holm, Gabriel Muli, June Waweru, Synah Berchet, Emily Mglaya, Satu Helena Mikkelinen, Eddy Kimani, Eddy Kimani, Emily Mulaya, Mary Ndoku Mbai, Dynah Bereket, Emil Nicolai Helms.
Budget
$ 15.000.000
Release
30.09.2010
Release NL
07.04.2011
Release DVD
30.08.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Susanne Bier | Cast: Mikael Persbrandt (Anton), William Jøhnk Nielsen (Christian), Ulrich Thomsen (Claus), Markus Rygaard (Elias), e.a. | Speelduur: 119 minuten | Jaar: 2010

Of Denemarken dit jaar echt de beste van de vijf Oscargenomineerde buitenlandstalige films leverde valt te betwisten, maar dat de Academy hem verkoos boven bijvoorbeeld het neerslachtige (maar o zo sterke) Biutiful is geen grote schok. In A Better World is op momenten deprimerend, maar vooral hoopvol en doortrokken van een mooie, niet te aanwezige moraal.

Een afgerond verhaal waarin de hoofdpersonen zwaar beproefd worden, maar tegen alle kansen in toch weer opkrabbelen; het is wel vaker gebleken dat Amerikanen er een zwak voor hebben. Het gaat niet zozeer om wat er zich in de film afspeelt, maar om de gedachte erachter: iedereen heeft het recht en de mogelijkheid om zichzelf of anderen te kunnen verbeteren. Dat is ook waar In A Better World om draait.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

JJelen

"...Dit is een heel goed drama. Kan deze film aan iedere filmliefhebber aanraden. Pakkend van begin tot......"

Tarkus

"...Mooie Scandinavische film, dit keer eens niet een politiefilm, maar een goed gebracht drama. Puike......"

LAPerspective

"...Zeer geschikte film voor Pasen, door hoe de Christelijke levenshouding en principes van met name Ant......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

In a Better World

acties