Mistérios de Lisboa

7,3 details

  • 272 Min
  • Drama
  • Mystery
  • Portugal
272 Min Portugal

Het verhaal begint met een weesjongen op een katholieke kostschool in Lissabon, maar wordt al gauw het verhaal van zijn moeder, de gravin van Sánta Barbara, haar man de graaf, het mysterie van zijn vader en de rol die de priester van de kostschool, vader Dinis, daarin speelt. Ondertussen leert de adel van Lissabon de mysterieuze Alberto de Magalhães kennen. Toeval? Onmogelijk. Maar meer vertellen over hoe deze levens met elkaar en die van andere personages verbonden zijn zou de mysteries verklappen en verrassingen verpesten.

Alt titel
Mysteries of Lisbon
Regie
Raúl Ruiz
Cast
Melvil Poupaud, Malik Zidi, Clotilde Hesme, Léa Seydoux, Carloto Cotta, Catarina Wallenstein, Filipe Vargas, Lena Friedrich, Maria João Bastos, Ricardo Pereira, José Afonso Pimentel, Albano Jerónimo, João Ricardo, Rui Morrison, São José Correia.
Budget
$ 2.500.000
Release
20.10.2010
Release NL
19.05.2011
Release DVD
27.09.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Raúl Ruiz | Cast: Adriano Luz (Padre Dinis), Maria João Bastos (Ângela de Lima), Ricardo Pereira (Alberto de Magalhães), Clotilde Hesme (Elisa de Montfort), João Luís Arrais (Pedro da Silva), Albano Jerónimo (Conde de Santa Bárbara), e.a. | Speelduur: 266 minuten | Jaar: 2010

De adel en de verdoemden zijn inwisselbaar en identiek in Raúl Ruiz’ magistrale film over de kunst van het verhalen vertellen. Ruiz geeft zijn epos vorm met prachtige beeldcomposities en belichting, die nog meer indruk maken door de lengte van de takes. Het begint met een jonge wees die zich afvraagt wie hij is, maar al snel komen alle identiteiten in het geding terwijl flashbacks, flashforwards en relaas in relaas zich ontvouwen. Een priester kan een zigeuner zijn, een huurmoordenaar een aristocraat en een vrouw van adel een non. Wie je bent hangt af van het verhaal waar je in zit en wie dat vertelt.

Op het IFFR draaide dit voorjaar een zes uur durende versie die eigenlijk als televisieserie bedoeld was, maar voor de reguliere bioscooprelease is een versie van vier en een half uur gemaakt. Ruiz zelf prefereert deze kortere film, qua constructie en tempo, en daar valt wel wat voor te zeggen, hoewel de langere versie er nauwelijks voor onderdoet. De verhaallijn die het minst met de rest van doen heeft, is er in zijn geheel uitgeknipt en wat overbleef is iets meer gestroomlijnd.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Mistérios de Lisboa Nieuwsberichten