Niet altijd even overtuigend, soms wat geforceerd, maar gemaakt met enthousiasme en het hart op de goede plek.
play

6,0 details

  • 100 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Verenigde Staten
100 Min Verenigde Staten

De reacties op Happythankyoumoreplease zijn gemengd. Zo heeft de film op RottenTomatoes slechts eens core van 39%, gebaseerd op 46 recensies, maar won deze tegelijkertijd op het Sundance festival de publieksprijs voor de favoriete dramafilm. Sam Wexler is een schrijver met een bijzonder slechte dag. Op het metrostation komt hij een klein jongetje tegen, dat zijn ouders niet meer kan vinden. Ter plekke besluit hij het jongetje mee te nemen naar zijn appartement en zo begint een dankbare en toch ingewikkelde vriendschap. Sam’s leven draait daarnaast nog om Annie, wiens zelfbeeld haar ervan weerhoudt een relatie aan te gaan, Charlie en Mary-Catherine, een paar wiens mogelijke verhuizing naar Los Angeles hun relatie ernstig op de proef stelt en Mississippi, een cabaretzangeres die de aandacht van Sam weet te trekken.

Regie
Josh Radnor
Cast
Malin Akerman, Richard Jenkins, Zoe Kazan, Tony Hale, Josh Radnor, Dana Barron, Michael Algieri, Jimmy Gary Jr., Jakob Appelman, Bram Barouh, Nicolina Capitanio, Lina Carollo, Todd DiCiurcio, Sunah Bilsted, Larry Gevirtz.
Opbrengst
$ 215.576
Release
20.01.2010
Release NL
30.06.2011
Release DVD
20.09.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Josh Radnor | Cast: Josh Radnor (Sam), Malin Akerman (Annie), Kate Mara (Mississippi), Pablo Schreiber (Charlie), e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2010

Acteur Josh Radnor heeft zich voor zijn regiedebuut laten inspireren door de klassiekers van Woody Allen, maar komt niet in de buurt van dat niveau. Zijn bedoelingen zijn goed, maar de tragikomedie Happythankyoumoreplease, over dertigers met levensvragen en relatieproblemen in New York, voelt op momenten te geconstrueerd aan om continu pakkend te blijven.

De regisseur speelt zelf het hoofdpersonage Sam, een schrijver die worstelt met zijn carrière en er intussen een losbandig bestaan op nahoudt. Het wordt er niet makkelijker op wanneer hij een jongetje in de metro zijn moeder ziet kwijtraken. Omdat Sam al te laat is voor een afspraak besluit hij de knul, die al meerdere pleeggezinnen heeft versleten, mee te nemen naar zijn werk. Voor hij het weet heeft hij er een nieuw huisgenootje bij. Intussen begint hij een ‘threenightstand’ met een barvrouw, wat uiteraard problemen oplevert als duidelijk wordt dat hij een wildvreemd weesje in zijn huis laat wonen.

videotrailers & clips

Happythankyoumoreplease

acties