Chasing Mavericks (2012)

Legends Start Somewhere

Zelfs met twee regisseur aan boord weet deze biopic over surfer Jay Moriarity niet te beklijven. De schrijvers staren zich blind op de bank tussen Moriarity en goeroe Frosty.
play

6,0 details

  • 116 Min
  • Drama
  • Sport
  • Biografie
  • Verenigde Staten
116 Min Verenigde Staten

Surflegende Frosty zegt met enige tegenzin toe om de jonge surfer Jay alle ‘ins en outs’ van het surfen te leren. Terwijl Jay tijdens het uitputtende trainingsregime van Frosty wordt klaargestoomd voor de hoogste golven, groeit de band tussen de jongen en zijn mentor. Beiden putten hieruit de kracht om met hun dagelijkse problemen om te gaan. Frosty leert om een betere vader voor zijn kinderen te zijn en Jay krijgt de steun die hij thuis mist. Als Jay eindelijk de levensgevaarlijke golven van Mavericks in peddelt, worden alle voorbereidingen door de torenhoge muur van water weggespoeld en kan Frosty alleen maar bidden voor een goede afloop.

Regie
Michael Apted
Curtis Hanson
Cast
Gerard Butler, Elisabeth Shue, Abigail Spencer, Jonny Weston, Leven Rambin, Jenica Bergere, Taylor Handley, Cooper Timberline, Harley Graham, Peter Mel, Greg Long, Maya Raines, James Anthony Cotton, Devin Crittenden, Zach Wormhoudt.
Release
26.10.2012
Release NL
25.10.2012
Release DVD
28.05.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Curtis Hanson en Michael Apted | Cast: Jonny Weston (Jay Moriarity), Gerard Butler (Frosty Hesson), Elizabeth Shue (Kristy Moriarity), Abigail Spencer (Brenda Hesson), Leven Rambin (Kim Moriarity), e.a. | Speelduur: 115 minuten | Jaar: 2012

Een dag voor zijn drieëntwintigste verjaardag kwam Jay Moriarity in 2001 tijdens een duikongeval bij de Malediven om het leven. Moriarity was een surfheld die het nieuws haalde toen hij als puber op een bekende Californische surflocatie de legendarische Mavericks-golven bedwong. Vriend en vijand raadden het op jonge leeftijd surfen op deze gevaarlijke plek af, maar Moriarity was onvermurwbaar en stortte zich op een intensief trainingsprogramma. Hij kreeg hulp van buurman en surflegende Frosty Hesson. Ondertussen mocht Jays moeder niet weten waar hij mee bezig was en hing er een ongekende spanning tussen de jongen en zijn beste vriendinnetje Kim.

Waar anderen faalden, kregen bedenkers en producenten Brandon Hooper en Jim Meenaghan van Moriarity’s weduwe toestemming om zijn levensverhaal te verfilmen. Ook de echte Frosty zat voorheen niet echt te wachten op een biopic over Jay Moriarity. Kennelijk trok het enthousiasme van Hooper en Meenaghan de direct betrokkenen over de streep, aangevuld met de originele ideeën die het tweetal eropna hield. Voor de regieklus werd L.A. Confidential-maker Curtis Hanson gecontracteerd, die ook nog eens uitgebreid in gesprek ging met Frosty en de weduwe van Moriarity. Hanson werd bovendien bijgestaan door eenmalig Bond-regisseur Michael Apted.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Chasing Mavericks Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Chasing Mavericks

acties