Süskind (2012)

Reviews (1)

Tarkus

Avatar

Waar gebeurde verhalen als in deze film weten me altijd wel te boeien, en vooral dan wanneer ze gaan over de Jodenvervolging tijdens Wereldoorlog 2.
Deze film heeft dus ook zo'n indrukwekkend verhaal, maar ik had hem toch iets beter verwacht, niet dat het een slechte film zou zijn, maar niet alle vertolkingen wisten me te overtuigen.
Ook zijn de locaties wat te beperkt om het verhaal goed te laten overkomen, al zitten er natuurlijk best wel goede beelden in en ook echt schokkende.
De vergelijking met 'Schindler's List' is wel aanneembaar, het verhaal vertoont wel wat gelijkenissen, maar de prent over Schindler was wel stukken beter (wellicht dankzij een groter budget).
Toch is deze film best wel de moeite waard om te bekijken, en alweer een triest stukje geschiedenis mee te te pikken... maar ik zeg dit al lang en blijf dit zeggen, er zijn vele filmen gemaakt over de holocaust, maar voor mijn part mogen er nog velen komen, want deze gebeurtenissen mogen nooit worden vergeten, en filmen erover zijn de beste manier op ons er blijven aan te herinneren.