Twee rivaliserende, misvormde clowns vechten om de vrouw van hun dromen in deze bizarre Spaanse genrefilm.
play

6,7 details

  • 107 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Oorlog
  • Spanje
  • Frankrijk
107 Min Spanje

Sergio en Javier werken als clowns in een circus. Sergio, de vrolijke clown, is een wrede man die zijn collega’s terroriseert en zijn vriendin, de trapeze-artieste Natalia, mishandelt. Wanneer de makkelijk te verleiden Javier, de verdrietige clown, verliefd wordt op Natalia, raken de twee clowns verstrikt in een voortdurend gevecht. Natalia kan echter niet kiezen of ze bij de spannende maar gewelddadige Javier wil zijn, of bij de lieve Sergio die haar niet aan het lachen kan maken.

Alt titel
Sad Trumpet Ballad, A Sad Trumpet
Regie
Ã?lex de la Iglesia
Cast
Antonio de la Torre, Javier Botet, Raúl Arévalo, Santiago Segura, Carlos Areces, Fernando Guillén Cuervo, Sancho Gracia, Joaquín Climent, Gracia Olayo, Diego Calderón, Terele Pávez, Fran Perea, Carolina Bang, Manuel Tallafé, Enrique Villén, Paco Sagárzazu, Francisco Franco, Raphael, Manuel Tejada, Sasha Di Bendetto, Jorge Clemente, Alejandro Tejerías, Fofito.
Budget
$ 7.000.000
Release
17.12.2010
Release NL
28.04.2011
Release DVD
25.10.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Álex de la Iglesia | Cast: Carlos Areces (Javier), Antonio de la Torre (Sergio), Carolina Bang (Natalia), e.a. | Speelduur: 107 minuten | Jaar: 2010

Clowns zijn bedoeld om ons aan het lachen te maken, maar het verhaal gaat dat mensen die als clown optreden zelden vrolijk door het leven gaan. Die mythe gaat zeker op voor de twee rivaliserende clowns Javier en Sergio in het Spaanse Balada Triste de Trompeta, een film die het afgelopen jaar twee belangrijke prijzen won op het Filmfestival van Venetië en ook op het Nederlandse festival Imagine hoge ogen gooide.

Enige voorkennis van de Spaanse geschiedenis is handig bij het bekijken van deze nieuwe film van regisseur Álex de la Iglesia, omdat hij je zonder enige achtergrondinformatie in het verhaal gooit. Balada Triste begint in 1937, ten tijde van de Spaanse Burgeroorlog, waar we getuige zijn van het optreden van twee circusclowns. Al snel wordt het circus echter opgeschrikt door het republikeinse leger, dat iedereen dwingt mee te vechten in hun strijd tegen de rebellen. Dit ontaardt in een massale slachtpartij, die ook de ‘vrolijke’ clown uiteindelijk het leven kost, waardoor zijn jonge zoon Javier verder als wees door het leven moet.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Balada triste de trompeta

acties