Hesher

Hesher (2010)

Sometimes life gives you the finger and sometimes it gives you...

Een onconventioneel Amerikaans drama dat in geen enkel hokje te stoppen valt. Jospeh Gordon-Levitt laat maar weer eens zijn veelzijdigheid als acteur zien.
play

6,3 details

  • 106 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
106 Min Verenigde Staten

Het eenzame jochie TJ (Brochu) komt na de dood van zijn moeder de redelijk vreemde Hesher (Gordon-Levitt) tegen. Hesher heeft een hekel aan alles en iedereen en keert TJ's wereld ondersteboven.

Regie
Spencer Susser
Cast
Piper Laurie, Paul Bates, John Carroll Lynch, Frank Collison, Natalie Portman, Joseph Gordon-Levitt, Lyle Kanouse, Audrey Wasilewski, Monica Staggs, Rainn Wilson, Van Epperson, Brendan Hill, Devin Brochu, Helen Slayton-Hughes, Mary Elizabeth Barrett.
Budget
$ 7.000.000
Opbrengst
$ 382.946
Release
22.01.2010
Release NL
23.02.2012
Release DVD
08.05.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Spencer Susser | Cast: Joseph Gordon-Levitt (Hesher), Devin Brochu (T.J.), Rainn Wilson (Paul), Natalie Portman (Nicole), Piper Laurie (Oma), e.a. | Speelduur: 106 minuten | Jaar: 2010

Voor een jonge acteur die zo’n buitengewone ontwikkeling heeft doorgemaakt, krijgt Joseph Gordon-Levitt nog niet de erkenning die hij verdient. De acteur, die op zijn zevende begon, had er al wat kleine klusjes opzitten toen zijn loopbaan pas echt van start ging met een rol in de buitenaardse komedieserie Third Rock from the Sun. Nadat de serie ermee ophield kreeg Gordon-Levitt alle kansen om nog meer van zijn opmerkelijke talent en veelzijdigheid te laten zien. Het resulteerde in waardering onder zijn collega’s, maar het is een schande dat de haast lege schoorsteenmantel van de nu eenendertig jaar oude Gordon-Levitt stof ligt te verzamelen.

In Hesher is de acteur te zien in de titelrol. Hij speelt een onbeschofte vlerk met vettig lang haar die haast voortdurend met ontbloot bovenlijf rondloopt, volgekalkt met tatoeages die eruit zien als kindertekeningen. De zwarte bus waarin hij rondscheurt lijkt te zijn weggereden uit een aflevering van The A-Team. De losgeslagen weirdo laat zich door niets of niemand de wet voorschrijven. Hesher dringt zich op aan een gezin dat na een fataal auto-ongeluk finaal in puin ligt. Na de dood van zijn moeder is de jonge tiener T.J. compleet de weg kwijt. Zijn vader Paul verzorgt zichzelf niet en hangt de hele dag op de bank, zonder echt contact met zijn zoon te maken. De inwonende grootmoeder probeert de boel nog een beetje bij elkaar te houden, maar is er niet meer helemaal met haar hoofd bij. Dan staat Hesher op de stoep. Hij komt een wasje draaien en gaat vervolgens niet meer weg.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Hesher Nieuwsberichten