También la Lluvia (2010)

Spain Conquered the New World for Gold 500 Years Later, Water is Gold Not Much Else has Changed...

7,0 details

  • 103 Min
  • Historisch
  • Spanje
  • Frankrijk
  • Mexico
103 Min Spanje

Even the Rain, zoals Tambien La Illuvia in het Engels heet volgt de Spaanse regisseur Sebastien. Samen met zijn producer en crew bevindt hij zich in Bolivia, om een film over Christopher Columbus op te nemen, zijn eerste verkenningen in de Amerika’s en de manier waarop de Spanjaarden de Indianen behandelden. Hij koos Bolivia omdat het budget van de film niet zo groot is en daar goedkoop lokale acteurs in te huren zijn. Echter wat goed begint blijkt uiteindelijk niet zo eenvoudig te lopen: een van de acteurs is namelijk een activist die zich verzet tegen de privatisering van de waterbevoorrading in Bolivia, met grote problemen voor Sebastien en zijn crew als gevolg. Ook deze film werd goed beoordeeld: zo geeft Colin Covert van de Washington Post de film 3,5 van de vier sterren. Op RottenTomatoes scoort de film 89%: 31 van de 35 recensies waren positief.

Alt titel
Even the Rain
Regie
Icíar Bollaín
Cast
Gael García Bernal, Luis Tosar, Raúl Arévalo, Karra Elejalde, Vicente Romero, Pau Cólera, Carlos Santos, Luis Bredow, Juan Carlos Aduviri, Cassandra Ciangherotti, Dani Currás, Milena Soliz, Sonia Ovando.
Budget
$ 10.600.000
Release
16.09.2010
Release NL
12.05.2011
Release DVD
27.09.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Icíar Bollaín | Cast: Gael García Bernal (Sebastián), Lluis Tosar (Costa), Karra Elejalde (Antón / Cristobal Colón), Juan Carlos Aduviri (Daniel / Hatuey), e.a. | Speelduur: 103 minuten | Jaar: 2009

Rijendik staan de mensen in Cochabamba, Bolivia, wachtend op de aankomst van een Spaanse filmploeg die in hun stad een grootse film gaat maken over Christopher Columbus. Al weken hebben de inwoners het erover dat ook zij kans maken op een rolletje in de film, waardoor de hele stad is uitgelopen. Als de producent van de film bij aankomst echter ziet hoeveel mensen er op de advertentie hebben gereageerd, fluistert hij de regisseur toe er tien uit te pikken en weer verder te gaan. Om iedereen te zien, daar hebben ze geen tijd voor.

De komst van de grote filmploeg in Cochabamba zorgt voor een kortstondige ophef, maar de inwoners zijn vooral druk bezig met andere zaken. De watervoorraad in de gemeente is namelijk voor honderd procent geprivatiseerd en doorverkocht aan de grote multinational, waardoor de inwoners geen drinkwater meer hebben. De onrust neemt toe in de stad, aangewakkerd door rebellenleider Daniel, die toevallig ook nog eens een grote rol heeft in de speelfilm, waardoor de filmploeg ook betrokken raakt bij het conflict in de stad.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

También la Lluvia

acties