La vida de los peces

7,2 details

  • 84 Min
  • Drama
  • Chili
  • Frankrijk
84 Min Chili

Andre bezoekt een feestje van oude vrienden in Santiago, de stad die hij jaren geleden verruilde voor Berlijn. De groep vrienden zijn verbonden door een tragische gebeurtenis uit het verleden, tevens de reden van Andre's vertrek. En juist de persoon die Andre het meest wil vermijden, heeft hij het meest nodig.

Alt titel
The Life of Fish
Regie
Matías Bize
Cast
Blanca Lewin, Victor Montero, Antonia Zegers, Sebastián Layseca, Santiago Cabrera, Juan Pablo Miranda, Luz Jiménez, María Gracia Omegna, Alicia Rodríguez, Francisca Cárdenas, Diego Fontecilla, Pedro del Carril, Matías Jara.
Release
10.06.2010
Release NL
12.05.2011
Release DVD
19.02.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Matías Bize | Cast: Santiago Cabrera (Andrés), Blanca Lewin (Beatriz), Antonia Zegers (Mariana), Victor Montero (Pablo), e.a. | Speelduur: 84 minuten | Jaar: 2010

Zo veel is er niet nodig om een goede film te maken. Matías Bize maakte in 2005 het geprezen En la Cama, een intiem drama, volledig opgenomen binnen de muren van een hotelkamer, dat een nacht liet zien waarin twee mensen elkaar voor het eerst ontmoeten. Bizes nieuwste La Vida de los Peces speelt zich ook af in één ruimte en gaat eveneens over ontmoetingen, maar dan tussen mensen die elkaar snel uit het oog zullen verliezen. Een schrijnend en ingetogen portret over levens die langzaam uit elkaar gegroeid zijn.

Dertiger Andrés is een reisjournalist die tien jaar geleden zijn leven in Chili achter zich liet om de wereld over te reizen, met een thuisbasis in Berlijn. Hoe lang hij al terug is wordt niet duidelijk, wel dat hij de volgende dag alweer moet vertrekken. In realtime zien we hoe hij de laatste anderhalf uur van een verjaardag in zich opneemt. Hij spreekt met oude vrienden en een ex-vriendin, die in de afgelopen tien jaar geen van allen stil hebben gezeten.

videotrailers & clips