All Stars 2: Old Stars (2011)

Het ultieme trainingsweekend...

6,0 details

  • 123 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Nederland
123 Min Nederland

In All Stars 2: Old Stars zorgt het onverwachte huwelijk van één van de jongens ervoor dat ze zichzelf trakteren op een ‘ouderwets trainingskamp’ in de vorm van een lang weekend Barcelona. De voetbalwedstrijd Barcelona - Real Madrid vormt het hoogtepunt van dit tripje. Maar bij de Swift Boys gaat uiteraard niets volgens planning. Noodgedwongen moeten ze zich met het busje van Harry’s Tuincentrum haasten over de Duitse en Franse wegen om te zorgen dat ze op tijd in Barcelona aankomen. Gaandeweg vragen de jongens zich af of ze wel zijn geworden wie ze wilden zijn. Of ze het leven leiden dat ze ooit voor ogen hadden. En of de ‘tweede helft’ nu al begonnen is...

Alt titel
All Stars II: The Sequel
Regie
Jean van de Velde
Cast
Katja Schuurman, Peter Paul Muller, Thomas Acda, Isa Hoes, Cas Jansen, Kees Boot, Antonie Kamerling, Frits Lambrechts, Daniël Boissevain, Danny de Munk, Robbert Blokland, Kasper van Kooten, Raymi Sambo, Lucretia van der Vloot, Anna Gras.
Release
10.10.2011
Release NL
13.10.2011
Release DVD
20.03.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Jean van de Velde | Cast: Thomas Acda (Willem), Peter Paul Muller (Mark), Daniël Boissevain (Johnny), Kasper van Kooten (Peter), Danny de Munk (Bram), Cas Jansen (Nemo), e.a.| Speelduur: 123 minuten | Jaar: 2011

Dat voetbal de belangrijkste bijzaak in het leven is, werd in 1997 gevisualiseerd met de film All Stars, die liet zien hoe de sport in de levens van zeven jongemannen zelfs de enige zingeving was. Want hoezeer de spelers van amateurclubje Swift Boys ook van elkaar verschilden en hoe hevig hun individuele levens ook overhoop lagen, de zondag waarop ze samen op het veld stonden (en vaak dik werden ingemaakt), bleek voor hen de enige dag waarop ze zich nog onoverwinnelijke jongetjes van zeven mochten voelen. Zelfs al liepen ze inmiddels allemaal tegen de dertig. Ze waren immers, zoals een van de personages het treffend omschreef, elkaars jeugdsentiment. De film was geen hoogvlieger maar had genoeg eigen smoel om een mooi succesje te worden en te leiden tot een gelijknamige televisieserie, die eindigde toen door het wegvallen van de meeste acteurs de essentie steeds meer verloren raakte.

Veertien jaar later blijkt iedereen wel weer te porren voor een als vervolgfilm vermomde reünie. De gebeurtenissen uit de serie worden grotendeels genegeerd (keeper Willem is nog gewoon in leven) en iedereen keert terug in zijn oude rol. Althans, bijna iedereen. Want waar het de bedoeling was dat ook het personage Hero zou terugkeren, daar zagen de makers zich een jaar geleden ineens geconfronteerd met de onverwachte zelfmoord van diens vertolker Antonie Kamerling. Als oplossing is het bijna gelijknamige broertje Nemo opgetrommeld, die in de serie ook al fungeerde als invaller. De serie moet aan de ene kant dus worden genegeerd, maar blijkt aan de andere kant toch wel degelijk bestaansrecht te hebben... Het is dit zinloze van twee walletjes dat de film wel vaker opbreekt.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

All Stars 2: Old Stars Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

All Stars 2: Old Stars

acties