Nothing to Lose

Nothing to Lose (1997)

When the odds are against you, sometimes the only bet is yourself.

Reviews (1)

Glennekeeeee

Avatar

Martin Lawrence in een buddy-movie... Het is eigenlijk al een genre op zich. Hoewel films als Bad Boys tonen dat het zeker kans tot slagen heeft zijn er makkelijk evenveel voorbeelden te noemen waarin de kwaliteit van zijn films toch de wensen overlaat. De man speelt dan ook altijd hetzelfde typetje wat in sommige verhaallijnen al dan niet past.

In deze film past zijn personage wel en is de klik met Robbins er zeker wel. Alleen is het opzet van de film toch wat te belachelijk en nogal ondoordacht geschreven. Dat het bedriegen uiteindelijk die twist bevat was eigenlijk al vanaf het begin duidelijk en dan vraag je je af wat het nut was van de film :D ons op het verkeerde been zetten? al zeker niet... Het is dan ook nog eens raar dat de film in het begin nooit van grond komt. Meestal start een film wel sterk maar is de kans tot inzakken veel groter dan omgekeerd. Bij deze film is het dus andersom. De eerste helft is nogal saai, voorspelbaar en te weinig grappig om te blijven boeien. De kracht van de film is dat de cohesie tussen Robbins en Lawrence mooi groeit doorheen de film wat de kwaliteit in de tweede helft zeker goed doet. De tweede helft heeft een strak tempo, valt nooit stil, bevat genoeg lachsalvo's en hoewel de voorspelbaarheid nog steeds troef is valt het net wat minder op door het vlotte tempo en de opeenstapeling van leuke momenten. Dat het op het einde dan weer net zo snel snel geschreven is als in het begin is dan weer jammer maar gelukkig heb je dan toch net een driekwartier kunnen lachen. Nothing To Lose schaart zich daarom tussen de zwakke en betere Lawrence-buddy-komedies. Dankzij de cast en het van de pot gerukte verhaal dat in de tweede helft meer tot zijn recht komt zorgt het ervoor dat de hele lijst aan tekortkomingen toch wat verzacht worden.


Nothing To Lose is een best aardige komedie dankzij het duo Robbins - Lawrence. Toch maakt de film té veel fouten om de stempel 'geslaagd' te krijgen

6/10