Fritt vilt (2006)

You'll Catch Your Death.

6,5 details

  • 97 Min
  • Drama
  • Horror
  • Mystery
  • Thriller
  • Noorwegen

Weinig sneeuwpret voor vijf snowboarders, die zich hadden verheugd op een spectaculaire afdaling in de bergen van Noorwegen. Wanneer één van de vrienden een been breekt, is het afgelopen met de halsbrekende manoeuvres. De auto staat te ver weg en de avond valt. In een verlaten ski-resort vindt de vriendengroep onderdak om de nacht door te komen. Misschien was doodvriezen een betere optie geweest, want in de kelder van het hotel huist een duistere figuur met een pikhouweel, die niet van vreemdelingen houdt.

Regie
Roar Uthaug
Cast
Ingrid Bolsø Berdal, Rolf Kristian Larsen, Tomas Alf Larsen, Viktoria Winge, Hallvard Holmen, Endre Martin Midtstigen, Tonie Lunde, Rune Melby, Erik Skjeggedal.
Release
13.10.2006
Release DVD
02.08.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Roar Uthaug[/b] | Cast: Ingrid Bolsø Berdal (Jannicke), Rolf Kristian Larsen (Morten Tobias), Tomas Alf Larsen (Eirik) e.a. Speelduur: 97 minuten Jaar 2006

De slasherfilm: voorspelbaar, weinig diepgaand, clichématig. Cold Prey vormt hierop geen uitzondering, behalve misschien dat het dit keer geen Amerikaanse tieners zijn die over de kling worden gejaagd, maar Noorse. En alleen al dit schijnbaar onbenullige verschil, zorgt ervoor dat Cold Prey net zo verfrissend aandoet als de titel doet vermoeden. Voor zover dat mogelijk is voor een genrefilm, natuurlijk.

Tijdens een weekendje snowboarden in de bergen van Noorwegen strandt een vijftal jonge wintersporters in een verlaten hotel. Al snel blijkt dat ze niet alleen zijn. Er huist iemand in de catacomben van het gebouw. En hij is in bezit van een grote, heel erg scherpe pikhouweel.

Fritt vilt

acties