De doelgroep zal dit verhaal over een vriendschap tussen een meisje en haar paard ongetwijfeld waarderen, maar voor elke andere filmliefhebber is Penny’s Shadow een martelgang.
play

5,8 details

  • 111 Min
  • Avontuur
  • Romantiek
  • Nederland
111 Min Nederland

Lisa is zestien jaar en heeft een speciale band met paarden. In de zomer gaat ze samen met haar moeder en zusje Tess op vakantie naar Ameland. Tess neemt ook haar eigenwijze pony Rakker mee. Ze verblijven op de kampeerboerderij van de zeventienjarige Kai en zijn vader. Kai's moeder is jaren geleden overleden bij een ongeluk met haar geliefde paard Shadow. De zwarte hengst heeft het overleefd, maar is zwaar getraumatiseerd en onbetrouwbaar geworden. Kai zag het ongeluk gebeuren en heeft daardoor een moeilijke band met het paard. Lisa is ervan overtuigd dat ze kan helpen met Shadow, maar Kai wil hier niets van weten. Ze besluit om in het geheim toch het paard te gaan trainen en hem weer vertrouwen in mensen te geven.

Regie
Steven de Jong
Cast
Monic Hendrickx, Rick Engelkes, Liza Sips, Tanja Jess, Valerie Pos, Roos Smit, Gaby Blaaser, Sjoerd Dragtsma, Leo de Jong, Pim Wessels, Vivian van Huiden, Job Bovelander, Valérie Pos, Levi van Kempen, Linsey Neelen, Ruben Arnhem, Bas de Nijs.
Release
08.06.2011
Release NL
09.06.2011
Release DVD
25.10.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Steven de Jong | Cast: Liza Sips (Lisa), Levi van Kempen (Kai), Tanja Jess (Daphne), Rick Engelkes (Erik), e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2011

Vroeger was geluk nog heel gewoon, dat is de boodschap die al jaren uit de films van regisseur Steven de Jong is op te maken. Vrijwel al zijn films zijn doordrenkt met nostalgie naar het verleden toen de wereld nog zo veel simpeler was en de problemen van nu heel ver weg waren. Ook Penny’s Shadow past in het rijtje van De Scheepsjongens van Bontekoe, De Kameleon en De Hel van ’63. De film is misschien wel in deze tijd gevestigd, maar afgezien van enkele onbelangrijke tijdsindicaties had de film zich even goed in de jaren vijftig kunnen afspelen.

Penny’s Shadow gaat over de zeventienjarige Lisa die samen met haar moeder en kleine zusje op vakantie gaat naar Ameland. Lisa, die een voorliefde heeft voor paarden, komt op Ameland al snel in contact met Kai, zoon van de eigenaar van de boerderij waar ze verblijven, en zijn paard Shadow. Deze Shadow is onhandelbaar en trapt iedereen die in zijn buurt komt. Lisa gelooft echter dat Shadow met de nodige zorg wel degelijk kan worden getraind en stelt dan ook alles in het werk om dat voor elkaar te krijgen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Penny's Shadow

acties