Het nieuwe drama van Philippe Claudel is lang niet zo sterk als zijn regiedebuut Il y a Longtemps Que Je T’Aime.
play

7,2 details

  • 105 Min
  • Komedie
  • Frankrijk
105 Min Frankrijk

De Italiaanse Alessandro doceert barokke muziek en leeft in Straatsburg met zijn broer en zijn vijftienjarige puberdochter Irina. Broer Crampone is een onschuldige anarchistische idioot die sinds Berlusconi aan de macht kwam, politiek asiel probeert te verkrijgen. Soms heeft Alessandro het gevoel dat hij twee tieners moet opvoeden. Terwijl hij een modelvader probeert te zijn en geniet van het gezelschap van zijn grote groep vrienden, is hij vergeten hoe hij weer een liefdesleven opbouwt. Wanneer zijn dochter echter voor het eerste verliefd wordt, komt Alessandro’s leven op zijn kop staan.

Regie
Philippe Claudel
Cast
Stefano Accorsi, Clotilde Courau, Anouk Aimée, Neri Marcorè, Philippe Rebbot, Lisa Cipriani, Emilie Gavois-Kahn, Saïda Jawad, Margot Lefevre, Xavier Boulanger, Aude Koegler, Jean-Marie Holterbach, Fayssal Benhamed, José Luis Roig, Marie Seux, Patricia Joly.
Release
23.03.2011
Release NL
02.06.2011
Release DVD
06.09.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Philippe Claudel | Cast: Stefano Accorsi (Alessandro), Lisa Cipriani (Irina), Neri Marcorè (Crampone), e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2011

De man verdient het geld en de vrouw zorgt voor de kinderen. Hoewel het in werkelijkheid vaak niet zo werkt, kan die basisconventie wel op zijn kop worden gezet om een uitgangspunt voor een sterk drama te krijgen. Wat gebeurt er als de man opeens de moederrol moet overnemen? Verse weduwnaars die niet goed weten hoe ze zich tegenover hun kinderen moeten gedragen: Grace is Gone, In a Better World en Caos Calmo gingen Tous les Soleils in de afgelopen jaren al voor.

Overeenkomt tussen die films is dat de vader zijn wanhoop en verdriet niet wil laten doorschemeren richting zijn kind(eren). In plaats van rouwen neemt de echtgenoot van een gesneuvelde soldaat zijn kinderen mee naar Disneyland in Grace is Gone, en wacht een weduwnaar iedere dag rustig op een bankje tot zijn dochter uit school komt in Caos Calmo. In Tous les Soleils denkt Alessandro dat alles op rolletjes loopt, maar zijn dochter Irina en zijn inwonende broer Crampone weten wel beter.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Tous les soleils

acties