(Untitled) (2009)

Everyone's got an opinion.

6,2 details

 • 96 Min
 • Komedie
 • Drama
 • Muziek
 • Verenigde Staten
96 Min Verenigde Staten

Adrian Jacobs componeert experimentele muziekstukken met het geluid van kranten en metalen emmers. Er zijn echter maar weinig mensen die ernaar willen luisteren. Zijn broer Josh maakt schilderijen die dusdanig saai zijn, dat ze het goed doen in hotels en de wachtkamer van de tandarts. Wanneer de New Yorkse galleriehoudster Madeleine in het leven van de twee broers verschijnt, ontstaat er ongemerkt onduidelijkheid over de definities van kunst, creativiteit, vriendschap en liefde. (Untitled) is de perfecte film voor liefhebbers van moderne kunst en tegelijkertijd dé film voor iedereen die niets van kunst moet hebben.

Regie
Jonathan Parker
Manfred Baumann
Cast
Vinnie Jones, Adam Goldberg, Lucy Punch, Marley Shelton, Zak Orth, Eion Bailey, Marceline Hugot, Janet Carroll, Svetlana Efremova, Michael Panes, Ben Hammer, David Cale, Ptolemy Slocum, David Beach, Dean Wareham.
Opbrengst
$ 230.600
Release
25.10.2009
Release NL
02.06.2011
Release DVD
13.09.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Jonathan Parker | Cast: Adam Goldberg (Adrian Jacobs), Marley Shelton (Madeleine Gray), Eion Bailey (Josh Jacobs), Lucy Punch (The Clarinet), Zak Orth (Porter Canby), e.a.| Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2009

Met de aangekondigde bezuinigingen in de Nederlandse kunst- en cultuursector is het aloude vraagstuk weer eens opgerakeld of kunst afhankelijk mag zijn van subsidie of dat de sector financieel op eigen benen moet kunnen staan. Dat vraagstuk kan worden herleid naar de vraag voor wie kunst eigenlijk wordt gemaakt: de kunstenaar of het publiek? En als het antwoord op die vraag het publiek is, kan dan worden geconcludeerd dat wanneer het publiek niet komt kijken, er iets mis is met het kunstwerk of zelfs de kunstvorm als geheel? Of valt kwaliteit simpelweg totaal niet af te lezen aan de hoeveelheid aandacht? Deze vragen komen aan de orde in (Untitled) waarin op satirische wijze de kunstwereld wordt verkend, evenals de diverse groepen die deze vormgeven en hoe het heersende systeem door vervagende grenzen steeds verder uit balans lijkt te raken.

Centraal staat Adrian, een componist van experimentele muziek die vooral gemaakt wordt met het kapot gooien van glazen en het schoppen tegen emmers. Het aantal toeschouwers dat bij zijn uitvoeringen tot het einde in de zaal blijft zitten, is dan ook niet veel groter dan het aantal mensen dat op het podium staat. Zijn broer Josh geniet echter veel succes met zijn schilderkunst. Dat deze werken niets anders zijn dan iedere keer dezelfde compositie van pastelkleuren op doek (die - zoals Adrian het al stelt - overal bijpassen) staat de commerciële aantrekkelijkheid ervan blijkbaar niet in de weg, wat Adrians hoop op succes aanzienlijk vermindert. Wanneer Madeleine, de galeriehoudster die Josh’ werk tentoonstelt, Adrians werk ontdekt en vervolgens een relatie met hem aangaat, leidt zij hem de hippe New Yorkse kunstwereld binnen. Maar al snel komt ze erachter dat mensenhater Adrian niet erg gemakkelijk met zich laat pronken.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

(Untitled) Nieuwsberichten

 • Untitled

  Untitled

  Roel ,

  Geen fout in opmaak maar trailer voor geestige doch vage “titelloze” film

  mode_comment 2

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

(Untitled)

acties