Code Blue (2011)

6,3 details

  • 90 Min
  • Drama
  • Nederland
90 Min Nederland

De 36-jarige zonderlinge verpleegster Marian is nauwelijks in staat tot het maken van (intiem) contact. De dood is echter geen taboe voor haar en regelmatig past ze, een doodswens herkennend, onvrijwillige euthanasie toe op haar patiënten. Dan wordt ze getuige van een verkrachting, die ze vanuit het raam van haar appartement ziet. Als blijkt dat een man aan de overkant eveneens getuige is geweest zoekt ze contact, met grote gevolgen.

Regie
Urszula Antoniak
Cast
Hans Kesting, Renée Fokker, Sophie van Winden, Lars Eidinger, Annemarie Prins, Bien de Moor, Anna Deborah van der Rhee, Christine Bijvanck, Coen van Hulst, Mitchell van Dijk, Sam de Man.
Release
29.09.2011
Release NL
29.09.2011
Release DVD
17.01.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Urszula Antoniak | Cast: Bien de Moor (Marian), Annemarie Prins (Willie), Lars Eidinger (Konrad), e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2011

Bij de première van Code Blue in Cannes hingen her en der briefjes met daarop 'Some scenes of the film may hurt the audience feelings'. De nieuwe film van Urszula Antoniak, over eenzaamheid en de intimiteit van de dood, is net als haar succesvolle debuut Nothing Personal geen lichte kost.

Code Blue volgt verpleegster Marian (een indrukwekkende rol van Bien de Moor), een eenzame veertiger die haar terminale patiënten met de grootst mogelijke toewijding en tederheid verzorgt. Haar zorg voor haar patiënten gaat zo ver dat ze hen, als ze aan denkt te voelen dat hun tijd is gekomen, onvrijwillig euthanaseert. Als aandenken neemt ze vervolgens een persoonlijk eigendom van de patiënt mee naar haar kale, smetteloze appartement.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Code Blue

acties