Shahada

Shahada (2010)

5,9 details

  • 88 Min
  • Drama
  • Duitsland
88 Min Duitsland

Drie Duitse moslims proberen hun religieuze tradities een plekje te geven in de moderne westerse samenleving van Berlijn.

Alt titel
Faith
Regie
Burhan Qurbani
Cast
Sergej Moya, Yolette Thomas, Carlo Ljubek, Marija Skaricic, Anne Ratte-Polle, Jerry Hoffmann, Maryam Zaree, Vedat Erincin, Nora Rim Abdel-Maksoud, Burak Yigit, Alexandros Gehrckens, Gerdy Zint, Niklas Gerroldt, Julia Graf, Jacob Jensen.
Release
02.02.2010
Release NL
21.04.2011
Release DVD
15.11.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Burhan Qurbani| Cast: Maryam Zaree (Maryam), Jeremias Acheampong (Sammi), Carlo Ljubek (Ismail), e.a. | Speelduur: 88 minuten | Jaar: 2010

Een paar weken geleden vroeg ik me af of de film Na Putu ook een Nederlandse bioscooprelease zou hebben gekregen als de film niet zoveel aandacht zou schenken aan fundamentalistische moslims. Waar dat in dat geval nog twijfelachtig is, lijkt het bij Shahada echt een doorslaggevende factor te zijn geweest. Een andere verklaring voor de aanwezigheid van deze film in de Nederlandse bioscopen is er namelijk niet te vinden, omdat Shahada op werkelijk alle fronten een totale mislukking is.

Debuterend regisseur Burhan Qurbani maakte met Shahada zijn afstudeerfilm en werd pardoes geselecteerd voor de competitie van het filmfestival van Berlijn, een veel te groot podium voor een dergelijke film. Shahada is opgebouwd volgens de vijf zuilen van de islam en vertelt drie verschillende verhalen die alle met de islam te maken hebben.