Mammuth (2010)

5,8 details

  • 92 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Frankrijk
92 Min Frankrijk

Serge vult de eerste dag na zijn pensionering met saaie klusjes voor zijn vrouw, de duizend stukjes van zijn legpuzzel en het tellen van voorbijrijdende auto's. Als blijkt dat hij papieren mist voor zijn pensioen, neemt zijn leven een onverwachte wending. Op zijn oude motor, een Münch Mammut, trekt Serge langs voormalige werkgevers voor de benodigde bewijzen. De tocht voert langs gefrustreerde ex-collega's, vergeten familieleden en merkwaardige vrienden. Hij rolt van de ene absurde ontmoeting in de andere en het doel van de onderneming raakt steeds meer op de achtergrond.

Regie
Gustave de Kervern
Benoît Delépine
Cast
Gérard Depardieu, Benoît Poelvoorde, Bouli Lanners, Yolande Moreau, Isabelle Adjani, Anna Mouglalis, Philippe Nahon, Bruno Lochet, Albert Delpy, Gustave de Kervern, Catherine Hosmalin, Miss Ming, Blutch, Dick Annegarn, Siné.
Release
21.04.2010
Release NL
28.04.2011
Release DVD
09.08.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Gustave de Kervern en Benoît Delépine | Cast: Gérard Depardieu (Serge Pilardosse), Isabelle Adjani (De verloren liefde) en Yolande Moreau (Catherine Pilardosse), Miss Ming (Solange Pilardosse), Benoît Poelvoorde (Strandjutter), Philippe Nahon (Directeur bejaardenhuis), e.a. | Speelduur: 92 minuten | Jaar: 2010

Gérard Depardieu maakt in Mammuth maar weer eens duidelijk hoe groot het verschil tussen een acteur en een filmster kan zijn. Geen seconde hoeft er getwijfeld te worden aan de oprechtheid van de rol die hij zich aanmeet, zodat we tot aan de aftiteling een echt personage zien en geen typetje. Door zijn deelname aan deze tragikomische roadmovie uit hij naar eigen zeggen zijn liefde voor het vak.

Misschien acteert hij wel beter per vege kilo aan zijn lijf, want met zijn gewicht van ruim honderd kilo schoon aan de haak zet Depardieu hier een glansrol neer. Hij is Serge, een viezige pensionado ergens in Frankrijk die er na veertig jaar arbeid achterkomt dat zijn werkgevers het niet nauw namen met zijn AOW. Hij ziet er zelf overigens ook niet uit alsof hij zich er ooit om bekommerde. Met zijn dikke buik, haar als manen en een uitgebluste blik is hij, voor zover mogelijk, de mislukte versie van Randy the Ram uit The Wrestler van Darren Aronofsky. Zou het toeval zijn dat de camera hem soms in lange takes over de schouder volgt?