Mysterieus, maar vaag erotisch thrillertje is al dan niet bewust gemodelleerd naar Eyes Wide Shut. Emily Browning is een prachtige verschijning, maar dat is helaas niet voldoende.
play
101 Min Australië

Lucy, een studente in geldnood, besluit een bijbaantje als ´Sleeping Beauty´ aan te nemen. Ze slaapt in, ontwaakt zonder te weten wat er in de tussentijd is gebeurd en wordt gul betaald. Hoewel ze geen vragen mag stellen, begint de bijbaan steeds meer invloed te krijgen op haar dagelijks leven en raakt Lucy steeds meer in de ban van wat zich tijdens haar slaap afspeelt.

Regie
Julia Leigh
Cast
Emily Browning, Rachael Blake, Michael Dorman, Mirrah Foulkes, Anni Finsterer, James Fraser, Bridgette Barrett, Peter Carroll, Eden Falk, Les Chantery, Hannah Bella Bowden, Robin Goldsworthy, Benita Collings, Vernon Hayman, Alan Cardy.
Budget
$ 10.000.000
Release
11.05.2011
Release NL
12.07.2012
Release DVD
20.11.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Julia Leigh | Cast: Emily Browning (Lucy), Rachael Blake (Clara), Ewen Leslie (Birdmann), e.a. Speelduur: | 101 minuten | Jaar: 2012

Met haar volle lippen zou Emily Browning zo het jongere zusje van Angelina Jolie kunnen zijn. Het grote publiek heeft nauwelijks kennis genomen van haar film- en televisiewerk Down Under, al trok ze wel de aandacht in Ned Kelly. De Australische beleefde haar grote internationale doorbraak als weesmeisje in de amusante familiefilm Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events. Haar Amerikaanse loopbaan werd vervolgens geplaagd door tegenvallers, getuige haar vertolkingen in de flauwe horrorfilm The Uninvited en het teleurstellende actievehikel Sucker Punch. Met het kleine en mysterieuze Sleeping Beauty keert Browning terug naar haar geboorteland. Het vage project laat in ieder geval zien dat de actrice niet bang is om zich volledig aan een rol bloot te geven.

Letterlijk welteverstaan, want Browings personage Lucy valt poedelnaakt in slaap naast vreemde mannen die haar wel mogen aanraken, maar niet seksueel mogen gebruiken. Dat is de strekking van het derde baantje van de beeldschone roodharige studente. Lucy doet haar best om rond te komen en is niet bang om de handen uit de mouwen te steken. In haar ene bijbaan is ze veroordeeld tot de kopieerruimte, in een andere is ze serveerster en maakt ze tafels schoon in een restaurant. En dan is er dus nog dat derde baantje dat omgeven is van de mysteries. Haar eerste klus voor haar nieuwe werkgever omvat een chique dinertje voor rijke stinkerds, dat Lucy en haar nieuwe collega’s met ontbloot bovenlijf mogen opsieren. Door deze bizarre werkzaamheden belandt ze al snel naast de welvarende mannen in het bed waar ze een slaapmiddel krijgt toegediend en niet weet wat er met haar gebeurt.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Sleeping Beauty Nieuwsberichten