Les femmes du 6e étage

Les femmes du 6e étage (2010)

Help is on the way.

Aardig tussendoortje over Spaanse huishoudsters in het elitaire Franse milieu is ideaal materiaal voor een (niet al te jonge) ladies' night.
play

6,5 details

  • 102 Min
  • Komedie
  • Frankrijk
102 Min Frankrijk

Parijs, de vroege jaren zestig: de tijd van cocktails, mantelpakjes, dure chevrolets en high society. De vermogende Jean-Louis Joubert is een brave maar saaie man. Tot hij en zijn vrouw de mooie Spaanse María als werkster in dienst nemen. Maria laat hem kennis maken met de zesde verdieping van zijn burgerlijke appartementsgebouw waar zij met andere temperamentvolle Spaanse werksters woont. Deze vrouwen, maar vooral de erg aantrekkelijke Maria, leren hem voor het eerst plezier te hebben in het leven. Dit tot grote ontsteltenis van mevrouw Joubert en haar vriendinnen.

Alt titel
Service Entrance
Regie
Philippe Le Guay
Cast
Carmen Maura, Sandrine Kiberlain, Fabrice Luchini, Annie Mercier, Concha Galán, Lola Dueñas, Natalia Verbeke, Berta Ojea, Marie-Armelle Deguy, Muriel Solvay, Audrey Fleurot, Michèle Gleizer, Jean-Charles Deval, Camille Gigot, Nuria Solé.
Release
22.10.2010
Release NL
23.06.2011
Release DVD
11.10.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Phillippe Le Guay | Cast: Fabrice Luchini (Jean-Louis Joubert), Natalia Verbeke (María Gonzalez), Carmen Maura (Concepción Ramirez), Lola Dueñas (Carmen) e.a. | Speelduur: 104 minuten | Jaar: 2010

Gosford Park was tien jaar geleden een van de laatste meesterwerken van Robert Altman. De film speelde zich af in een groot landhuis, waar de bewoners en het personeel strikt van elkaar gescheiden leefden. Twee verschillende werelden, die zo min mogelijk met elkaar te maken moesten hebben. Het Franse Les Femmes du 6ème Étage heeft eenzelfde uitgangspunt, maar kiest in tegenstelling tot de film van Robert Altman voor een meer komische invulling, iets wat de film weliswaar wat lichter maar daardoor ook heel snel vergetelijk maakt.

De film speelt zich af in het Parijs van de jaren zestig en gaat over Spaanse vrouwen die met bussen vol naar Frankrijk afreizen om daar als huishoudpersoneel aan de slag te gaan. De goedkope arbeidskrachten vallen in de smaak van de Parijse bourgeoisie en worden al snel in groten getale aangenomen. Ook de vermogende Jean-Louis Joubert besluit een Spaanse werkster aan te nemen, en wel de verleidelijke Maria. Zij laat hem kennis maken met de andere vrouwen van de zesde etage, waar zij haar vrije tijd doorbrengt. Onder invloed van de temperamentvolle Maria ontdooit Jean-Louis en begint hij steeds meer voor haar te voelen.

videotrailers & clips