The Change-Up (2011)

Who says men can't change?

Alsof de platte humor en de vele plotgaten nog niet genoeg zijn, behandelt The Change-Up zijn kijkers ook nog eens als een stel eencellige idioten.
play

5,4 details

  • 112 Min
  • Komedie
  • Fantasy
  • Verenigde Staten
112 Min Verenigde Staten

Twee goede jeugdvrienden, Mitch en Dave, zijn langzaam uit elkaar gegroeid. Dave is een advocaat en betrouwbare familieman terwijl Mitch elke vorm van verantwoordelijkheid in zijn leven heeft proberen te vermijden. Na een dronken nacht uit blijken Dave en Mitch van lichaam te zijn verwisseld, iets dat de aanleiding vormt voor een aantal komische situaties.

Regie
David Dobkin
Cast
Ryan Reynolds, Jason Bateman, Olivia Wilde, Leslie Mann, Alan Arkin, Mircea Monroe, Craig Bierko, Gregory Itzin, Sydney Rouviere, Lo Ming, Ned Schmidtke, Andrea Moore, Taaffe O'Connell, Matt Cornwell, Dax Griffin.
Budget
$ 52.000.000
Opbrengst
$ 75.450.437
Release
05.08.2011
Release NL
20.10.2011
Release DVD
17.04.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: David Dobkin | Cast: Jason Bateman (Dave Lockwood), Ryan Reynolds (Mitch Planko), Leslie Mann (Jamie Lockwood), Olivia Wilde (Sabrina McArdle), Mircea Monroe (Tatiana), e.a.| Speelduur: 112 minuten | Jaar: 2011

Waar films doorgaans een opening hebben die de toon aangeeft en vooruitwijst naar het verdere plot, hopende daarmee de kijker voldoende aan te spreken om de rest van de film af te kijken, daar kan de eerste scène van The Change-Up worden opgevat als een soort waarschuwing. De volkomen overbodige scène laat zien dat het aangename leven van Dave (goede baan, groot huis, mooie vrouw, drie kinderen) ook minder aangename kanten heeft, want – jawel – hij moet de luiers verschonen van zijn tweeling en krijgt daarbij – jawel – zijn mond vol bruine babydrab. En vervolgens verschijnt de titel in beeld… Het is alsof de makers willen zeggen: “Jawel, dit is het niveau waarmee je het de komende twee uur zult moeten doen. Als je wilt vertrekken, dan is dit het moment. We zullen het je niet kwalijk nemen.”

Overigens zegt deze scène niet eens iets over de film, hooguit over de onvolwassen humor die later tentoon zal worden gespreid. The Change-Up is namelijk een lichaamsverwisselingsfilm. Daarvoor geldt dat wanneer je er een hebt gezien, je ze eigenlijk allemaal wel hebt gezien. En heb je Big gezien, dan heb je ook meteen het hoogst haalbare uit dit ‘genre’ gezien. Waarom Hollywood nog steeds variaties blijft uitbrengen op dit beproefde recept? Omdat het scoort en omdat het nooit eerder als ‘bromance’-komedie voor volwassenen is gedaan, zo lijken de makers van The Change-Up te antwoorden. Het is een flauw excuus voor een net zo flauwe film.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

The Change-Up Nieuwsberichten

Laatste reacties

daanok

"...Hoe kan je nu al stemmen terwijl hij hier nog lang niet uit is in de bioscoop??!! verder lijkt me d......"

The Change-Up

acties