A Family (2010)

6,4 details

  • 102 Min
  • Drama
  • Denemarken
102 Min Denemarken

Ditte Rheinwald is lid van een familie van gewaardeerde bakkers. Ze is zelf eigenares van een galerij en krijgt een droombaan in New York aangeboden. Ze is enthousiast en wil graag met haar vriend Peter verhuizen. Maar dan wordt Ditte's vader Rikard serieus ziek. Ze zegt de verhuizing af om bij haar vader te zijn. Rikard vraagt haar om zijn plaats in het familiebedrijf over te nemen, terwijl Peter haar juist probeert te overtuigen dat haar loyaliteit aan de familie niet hun gezamenlijke dromen in de weg moeten sta

Alt titel
En familie
Regie
Pernille Fischer Christensen
Cast
Johan Philip Asbæk, Jesper Christensen, Lene Maria Christensen, Anne Louise Hassing, Line Kruse, Peter Christoffersen, Gustav Fischer Kjærulff, Coco Hjardemaal.
Release
24.02.2011
Release NL
04.08.2011
Release DVD
20.12.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Pernille Fischer Christensen | Cast: Jesper Christensen (Rikard Rheinwald), Lene Maria Christensen (Ditte Rheinwald), Johan Philip Asbaek (Peter), e.a. | Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2010

Moet loyaliteit aan familie onvoorwaardelijk zijn of mogen er grenzen worden gesteld? Deze vraag zal bij Rikard niet eens in zijn hoofd opkomen; de familiebakkerij die hij runt is juist zo succesvol door het harde werk van generatie op generatie. Voor dochter Ditte ligt het minder eenvoudig. Ze zou in euforie moeten zijn na het nieuws dat er een carrière in New York voor haar klaar ligt, maar vrijwel meteen slaat de twijfel toe.

De jonge Deense staat namelijk voor een dubbel dilemma. Met het aannemen van de droombaan zou ze niet alleen haar zieke vader moeten achterlaten, maar ook haar pas ontdekte zwangerschap moeten afbreken. Het is nu eenmaal een carrière of een kind, vindt haar vriend. Als Rikard van zijn longkanker geneest, durft Ditte het aan: ze laat abortus plegen en staat op het punt naar de Big Apple te vertrekken. Maar dan slaat het noodlot toe. Artsen blijken bij Rikard een hersentumor over het hoofd te hebben gezien: hij is stervende.

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

A Family

acties