Het lijkt zo’n simpel verhaal, maar Le Gamin au Velo is een meesterwerk en een van de beste films van dit jaar.
play

7,7 details

  • 87 Min
  • Drama
  • België
  • Frankrijk
  • Italië
87 Min België

Le Gamin Au Vélo was dit jaar een van de kanshebbers om de Gouden Palm te winnen op het filmfestival van Cannes. Helaas mocht dit niet het geval zijn, die prijs ging naar The Tree of Life, die vorige maand in première ging. In plaats daarvan won de film de Grand Prix, de tweede prijs op het festival. De Waalse film volgt Cyril, een twaalfjarige jongen die maar één ding wil, namelijk zijn vader terugvinden die hem in een kindertehuis heeft gestopt. Tijdens zijn zoektocht ontmoet hij Samantha. Zij runt een kapperszaak en is bereid om hem in het weekend in huis te nemen. Cyril beseft nog niet dat Samantha echt om hem geeft, maar heeft tegelijkertijd haar liefde nodig om zijn woede ten opzichte van zijn vader te sussen.

Alt titel
Boy with a Bike, The Kid with a Bike
Regie
Jean-Pierre Dardenne
Luc Dardenne
Cast
Jérémie Renier, Olivier Gourmet, Cécile De France, Fabrizio Rongione, Thomas Doret, Hicham Slaoui, Jean-Michel Balthazar, Frédéric Dussenne, Myriem Akeddiou, Egon Di Mateo, Batiste Sornin, Samuel De Rijk, Sandra Raco, Carl Jadot, Claudy Delfosse.
Release
15.05.2011
Release NL
21.07.2011
Release DVD
22.11.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Jean-Pierre Dardenne & Luc Dardenne| Cast: Thomas Doret (Cyril) Cécile de France (Samantha), Jérémie Renier (Guy) e.a.| Speelduur: 87 minuten | Jaar: 2011

Zelden zit Cyril stil. Hij is voortdurend in beweging. Is het niet om zijn verdwenen fiets terug te krijgen, dan wel om weg te rennen van de politie. Het is een driftkikker, een jongen die gedoemd is op het slechte pad te geraken, maar alleen verlangt naar een beetje liefde. Maar als hij die liefde eindelijk krijgt, van een blonde kapster met een hart van goud, weet hij het niet te herkennen en rent hij ook van haar weg.

Cyril is het middelpunt van Le Gamin au vélo, de nieuwe film van de Waalse gebroeders Jean-Pierre en Luc Dardenne. We leren hem kennen als jongen op zoek naar zijn fiets. Die fiets blijkt meegenomen te zijn door zijn vader, die Cyril in de steek heeft gelaten. Hij groeit zonder ouders op in een opvanghuis en is boos op alles en iedereen. Door een speling van het lot komt hij echter in contact met kapster Samantha. Hij klampt zich aan haar vast en vraagt hem of hij voortaan bij haar mag wonen. Ze gaat akkoord, maar Cyril verlangt nog steeds naar zijn vader en kan de verlokkingen van de straat niet altijd weerstaan.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Le gamin au vélo Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

koljaa

"...Ik vind dat de broedertjes geen inspiratie meer hebben , want deze film is ongeloofwaardig.... ieder......"

benjamin

"...En alweer hebben de broers Dardenne het voor elkaar gekregen naar Cannes af te zakken met een meeste......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Le gamin au vélo

acties