The First Grader (2010)

It's never too late to dream.

6,6 details

  • 103 Min
  • Drama
  • Biografie
  • Verenigde Staten
  • Kenia
  • Verenigd Koninkrijk
103 Min Verenigde Staten

The First Grader is het waargebeurde verhaal van Keniaan Maruge. Jarenlang vocht hij in de Mau Mau revolutie tegen de Britse kolonisators, waardoor hij nooit de kans kreeg om te leren lezen en schrijven. Daarom besluit hij uiteindelijk om op een basisschool in de bushbush eindelijk die vaardigheden te leren, met als gevolg dat hij samen met zesjarige kinderen in een schoolklas zit. Ondanks dat het een veelbelovend en potentieel inspiratievol uitgangspunt is, lijkt het erop dat de film er niet echt in slaagt de boodschap over te brengen. Op RottenTomatoes heeft hij de status ‘rotten’, met een percentage van 55% op basis van 64 recensies. In zijn recensie voor de Washington Post oordeelt Michael O'Sullivan als volgt. Tthe movie hews more closely to the conventions of melodrama than to anything resembling the contours of real life.

Regie
Justin Chadwick
Cast
Naomie Harris, Tony Kgoroge, Nick Reding, Vusi Kunene, John Sibi-Okumu, Israel Makoe, Shoki Mokgapa, Oliver Litondo, Gilbert K. Lukalia, Dan 'Churchill' Ndambuki, Ainea Ojiambo, Shirlen Wanjari, Lydia Gitachu, Emily Njoki, Mumbi Kaigwa.
Opbrengst
$ 330.533
Release
04.09.2010
Release NL
18.08.2011
Release DVD
20.12.2011

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The First Grader

acties