6,3 details

  • 90 Min
  • Komedie
  • Italië
90 Min Italië

Gianni e le donne volgt Gianni, een oudere getrouwde man die net met pensioen is. Hij vult zijn dagen met het uitlaten van zijn hond en die van de knappe buurvrouw, met boodschappen doen of met het betalen van de rekeningen onder streng toezicht van zijn vrouw. Zich bezighouden met de liefde behoort dus niet tot zijn takenpakket, totdat op een dag zijn vriend Alfonso hem de meest waanzinnige verhalen over zijn recente seksuele escapades vertelt. Gianni beseft zich niet dat al zijn leeftijdsgenoten met volle teugen genieten van hun tweede jeugd, en dus besluit Alfonso dat het tijd is om Gianni’s liefdesleven nieuw leven in te blazen. Volgens Jay Weissberg is het een erg geslaagde film. In zijn recensie voor Variety vertelt hij het volgende. There's a naturalness about human interactions and a believability in situations and dialogue. […] Di Gregorio's dialogue and performers are once again marked by a spontaneity and ease.

Regie
Gianni Di Gregorio
Cast
Valeria Cavalli, Gianni Di Gregorio, Valeria De Franciscis, Alfonso Santagata, Aylin Prandi, Elisabetta Piccolomini, Kristina Cepraga, Laura Squizzato, Lilia Silvi, Michelangelo Ciminale, Gabriella Sborgi, Teresa Di Gregorio.
Release
11.02.2011
Release NL
11.08.2011
Release DVD
15.11.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Gianni Di Gregorio | Cast: Gianni Di Gregorio (Gianni), Valeria De Franciscis (de moeder), Alfonso Santagata (Alfonso), Valeria Cavalli (Valeria), Aylin Prandi (Aylin), Kristina Cepraga (Kristina), e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2011

Bijna exact twee jaar terug was Pranzo di Ferragosto, het speelfilmdebuut van de Italiaan Gianni Di Gregorio, een bescheiden zomerhit in de Nederlandse bioscopen. Nu is de opvolger van die film verschenen en veel verschillen zijn er niet aan te wijzen. Wederom een voortkabbelende Italiaanse zomerfilm voor een wat oudere doelgroep die zo rustig voortkabbelt dat je er bijna van in slaap zou vallen.

Maar goed, het is ook niet het jonge publiek waar regisseur Di Gregorio met zijn films op mikt. Gianni e le Donne gaat om Gianni (gespeeld door de regisseur zelf), een man die net met pensioen is gegaan en zijn dagen slijt met het uitvoeren van alledaagse activiteiten. Hij helpt zijn buurvrouw met het uitlaten van de hond, gaat eens langs bij zijn moeder en doet de boodschappen terwijl zijn vrouw aan het werk is.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Gianni e le donne

acties