Het tweede deel uit de fantasy-reeks, gebaseerd op de boeken van Rick Riordan.
play

5,0 details

  • 106 Min
  • Avontuur
  • Familiefilm
  • Fantasy
  • Verenigde Staten
106 Min Verenigde Staten

Logan Lerman keert terug als Percy Jackson, de zoon van Poseidon, die nog steeds bezig is met zijn epische queeste om zijn lot te vervullen. Samen met zijn halfgodvrienden gaat hij op zoek naar de Golden Fleece, waarmee hun thuisbasis Camp Half-Blood gered kan worden.

Regie
Thor Freudenthal
Cast
Alexandra Daddario, Stanley Tucci, Logan Lerman, Nathan Fillion, Jake Abel, Brandon T. Jackson, Leven Rambin, Douglas Smith, Anthony Head, Katelyn Mager, Paloma Kwiatkowski, Alisha Newton, Bjorn Yearwood, Samuel Braun, Connor Dunn.
Budget
$ 90.000.000
Opbrengst
$ 174.578.751
Release
07.08.2013
Release NL
15.08.2013
Release DVD
10.12.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Thor Freudenthal | Cast: Logan Lerman (Percy Jackson), Alexandra Daddario (Annabeth), Douglas Smith (Tyson), Brandon T. Jackson (Grover), e.a. | Speelduur: 106 minuten | Jaar: 2013

Iedereen snapt dat je niet moet zeuren om realisme bij een fantasy-film, daar is het nu eenmaal fantasie voor. Spektakel en bewondering zijn belangrijk, niet de vraag of iets wel echt zou kunnen. Wel van belang is de vraag of iets geloofwaardig is. De fantasievolle Harry Potter-reeks bewees bijvoorbeeld goed te zijn uitgedokterd; vrijwel alles kwam daar als natuurlijk over. Jammergenoeg is dat anders bij Percy Jackson, waar nu het tweede deel van is uitgebracht. Sea of Monsters hangt van de de onlogische en potsierlijke taferelen aan elkaar.

De wetten van de logica worden al vroeg in de film getart, wanneer de kijker wordt geïntroduceerd met een magische boom -gemaakt door Zeus himself- die alle halfgoden beschermt. Het opleidingskamp dat we kennen uit de eerste film kan zo veilig in de bossen blijven doorbestaan. Maar er breekt paniek uit wanneer een vijand toch door het schild weet te breken. Het blijkt dat de boom is vergiftigd.

videotrailers & clips

alle artikelen (8)

Percy Jackson: Sea of Monsters Nieuwsberichten

Laatste reacties

MovieMazzter

"...Blijft een kwestie van smaak en persoonlijk is dit type films niet mijn ding. Wel mooi gemaakt met l......"

Glennekeeeee

"...Matige film die misschien wel iets beter is als het origineel maar zeker geen topper genoemd kan wor......"

jeroen92

"...Als ze in dit tempo voort blijven doen is percy in de 5de film 30 jaar..."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Percy Jackson: Sea of Monsters

acties